Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PRVOM KOLU

Federer: Nisam znao da će biti ovako teško

Roger Federer
Reuters
19.01.2010.
u 16:13

Švicarac Roger Federer, najbolji tenisač na svijetu, prošao je prvo kolo na Australian Openu nakon četiri seta borbe protiv Rusa Igora Andrejeva.

Pobijedio je Federer 4-6, 6-2, 7-6(2), 6-0 i time se plasirao u drugo kolo turnira gdje prošle dvije godine nije slavio. Naime, 2009. godine bolji od njega u finalu bio je drugi tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal.

Zanimljivost meča protiv Andrejeva jest ta da je Federer prvi put, nakon šest godina, izgubio barem jedan set u prvom kolu bilo kojeg od četiri Grand Slam turnira.

- Prije dvije godine Andrejev i ja smo igrali jako dug i težak meč na US Openu u New Yorku. Trajalo je pet setova. Znam koliko Andrejev može biti dobar, ali iskreno sam očekivao lakši meč na početku Australian Opena - rekao je Federer i dodao:

- Imao sam mnogo sreće u trećem setu. Da sam taj set izgubio, tko zna bi lih sada govorio kao pobjednik ili bih već bio na odlasku iz Melbournea.

Treći je set dobio Federer u tie-breaku, a treba reći da je u toj dionici spašavao tri set-lopte pri 6-5 za Rusa.

Söderling: Ovo je bilo užasno i odvratno    
Švedski tenisač Robin Söderling, osmi nositelj Australian Opena, napustio je Melbourne već nakon prvog odigranog meča. Takvo što apsolutno nitko nije očekivao...

Drugi dio 2009. godine Söderling je odigrao na strahovito visokoj razini, te se uslijed niza sjajnih rezultata ubacio u krug deset najboljih svjetskih tenisača.

Mnogo je očekivao i od Australian Opena prije kojeg je govorio kako je i sam jedan od favorita za osvajanje. No, "plesao" je samo jedno kolo, a nije mu pomoglo niti to što je imao 2-0 u setovima protiv 113. igrača na svijetu, Španjolca Marcela Granollersa. Završilo je 5-7, 2-6, 6-4, 6-4, 6-2 za 23-godišnješ Španjolca.

- Ovo je bilo odvratno i užasno. Nemam pojma što se dogodilo i zašto sam igrao ovako slabo. Počeo sam očajno, završio sam očajno. Sve je ovo bilo jako, jako loše - nije imao riječi nakon svega Söderling, koji je, inače, došao na Australian Open s lakšom ozljedom lakta.

- Sljedeći turnir? Nemam pojma kad ću ga odigrati. Rezigniran sam i utučen. Želim se izgubiti negdje. Mnogo sam očekivao, a završilo je na ovakav način. Odigrao sam, valjda, jedan od najslabijih mečeva u životu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije