Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kup Roda Lavera

Federer će za ekshibiciju zaraditi čak 2 milijuna eura!

22.09.2017.
u 11:03

Spektakl pod kojim se krije teniski sraz Europe i Svijeta, nazvan po legendarnom australskom igraču, poznatom po tome da je bio jedini tenisač koji je dva puta osvajao sva četiri Grand Slam naslova

Tenis je jedan od najuređenijih sportova i zarade su u njemu velike, ali i on traži povremena osvježenja, iskorake u nešto novo, nepoznato.

Jedan takav događaj bit će i Kup Roda Lavera koji će se od 22. do 24. rujna održati u praškoj O2 Areni, spektakl pod kojim se krije teniski sraz Europe i Svijeta, nazvan po legendarnom australskom igraču, poznatom po tome da je bio jedini tenisač koji je dva puta osvajao sva četiri Grand Slam naslova: 1962. kao amater i 1969. kao profesionalac.

Borg: Europa bez dobrog para

Vremešni, ali i dobro držeći Laver (rođen 1938.) također je u Pragu i uživa u druženju sa svojim nasljednicima iz obaju sastava. U kojima je bilo značajnih promjena u odnosu na prvotni plan. Za Europu tako neće nastupiti Novak Đoković, Andy Murray i Stan Wawrinka, ali to se neće puno osjetiti jer će ih zamijeniti također kvalitetni tenisači.

Pa će tako reprezentacija Starog kontinenta nastupiti u sastavu: Španjolac Rafael Nadal (prvi na ATP listi), Švicarac Roger Federer (2.), Nijemac Alexander Zverev (4.), Hrvat Marin Čilić (5.), Austrijanac Dominic Thiem (7.) i Čeh Tomaš Berdych (19.). Takav je sastav složio izbornik europske reprezentacije Björn Borg, vodeći se prije svega plasmanom igrača na ATP listi, uz razumljivu iznimku koju je napravio za domaćeg igrača Čeha Berdycha.

Njegov kolega – i veliki konkurent iz igračkih dana – John McEnroe, izbornik “ostatka svijeta”, imao je malo većih problema, ni izbliza nije mogao sastaviti tako jaku reprezentaciju, ali to je realnost današnjeg tenisa – dominiraju europski igrači. Baš kao što su nekad dominirali Amerikanci, u vrijeme Petea Samprasa, Andrea Agassija i Jima Couriera. Pa će se “veliki lajavac” u Pragu osloniti na: Amerikance Sama Querreya (16.), Johna Isnera (17.), Jacka Socka (21.) i Francesa Tiafoea (72.), Australca Nicka Kyrgiosa (20.) i Kanađanina Denisa Šapovalova (51.).

– Što da se radi? Bojim se da će to biti igra mačke i miša – sarkastično je izjavio McEnroe, na što je Borg, da mu ublaži patnje, kazao:

– Problem je Europe što nemamo dobar par. Federer i Nadal olimpijski su pobjednici u paru, ali oni nikada nisu igrali zajedno. Možda ćemo probati s kombinacijom Federer – Zverev.

Roger je i jedan od organizatora spektakla pa je razumljiva njegova sljedeća izjava:

Prijenosi na Sportklubu

– Drago mi je da se mogu družiti sa svojim prijateljima u ovom prelijepom gradu – kazao je Federer koji će samo za nastup, prema neslužbenim podacima, zaraditi dva milijuna eura. Neće loše proći ni ostali. Vrednuje se “minuli rad” pa će Nadal i Čilić zaraditi više nego Sock i Tiafoe, primjerice. No nitko iz Praga neće otići bez popudbine od najmanje 100.000 eura.

U svemu tome “čarobnjak iz Basela” je izvan konkurencije. Za njega se lijepe sponzori (Rolex, Wilson, Credit Suisse, Mercedes, Barilla, Nike...) pa je tako Federer samo od sponzorstava i ekshibicijskih nastupa (bez turnirskih nagrada) u posljednjih godinu dana zaradio oko 60 milijuna USD.

Program počinje danas u 13 sati (večernji dio u 19), a dnevno će se igrati po tri pojedinačna i jedan meč parova. Sve to može se gledati na Sportklubu.

Komentara 1

LU
lucio2
13:13 22.09.2017.

Bosanac Čilić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije