Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP U finalu Jug i Mladost

Fatović lovi prvi trenerski trofej

21.12.2008.
u 10:28

Pokazalo se da Šibenik i Primorje još nisu dovoljno jaki da stanu na put ambicijama Juga CO-a i Mladosti. Nakon visokih pobjeda Dubrovčana i Zagrepčana u polufinalnim dvobojima u petak (Jug – Šibenik 12:5, Mladost – Primorje 14:8), o osvajaču Hrvatskoga vaterpolskog kupa ponovno će, peti put zaredom, odlučivati okršaj žabaca i gospara.

Odlučivat će nijanse
Završni se turnir igra u Dubrovniku i to svakako jest prednost za jugaše, no vidjet ćemo kolika, kad utakmica počne, u nedjelju od 17 sati (televizijski prijenos počinje malo ranije). Mladostaši su oprezni u izjavama, prilično su oscilirali ove jeseni pa ni sami ne znaju koliko vrijede. Kapetan Zdeslav Vrdoljak ističe:

– Kao i većina utakmica Mladosti i Juga, i ovaj će finale biti težak i neizvjestan do samog kraja. Odlučivat će nijanse, a one mogu prevagnuti i na našu stranu.

Njegov kolega iz suparničke momčadi, Jugov kapetan Miho Bošković, također očekuje neizvjestan obračun.

– Zagrepčani su za nijansu imali slabijeg suparnika u polufinalu, ali neće im to biti neka prednost. Očekuje nas zanimljiv i nepredvidljiv finale – najavio je Bošković, koji je na nedavnu gostovanju u Čehovu pogotkom u posljednjoj sekundi utakmice (svojim četvrtim) donio gosparima zlata vrijedan bod.

Slično razmišljaju i treneri, koji u sastavima imaju samo jednog vratara.

Nema pritiska
S tom je taktikom počeo iskusni Ozren Bonačić, a sada mu se pridružio i debitant na Jugovoj klupi Elvis Fatović, kojemu se pruža prilika da osvoji prvi trenerski trofej.

– Nema pritiska, kao igrač prošao sam mnogo ovakvih utakmica. Posljednji trofej kao igrač osvojio sam u Gružu, pa bih volio da pred našom publikom osvojim i prvi trenerski – rekao je Fatović.

Suci finala bit će određeni ždrijebom, neposredno prije početka, a u kombinaciji su četvorica: Štampalija, Brala, Franulović i Periš.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije