Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE S PORTALA

Evo što francuski mediji pišu nakon još jedne pobjede nad Hrvatskom

Koeln: Hrvatska i Francuska susreli se u drugom krugu EP-a rukometaša
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
18.01.2024.
u 20:25

"Jedan korak bliže završnici. Dominacijom nad Hrvatskom ovog četvrtka nakon sjajne borbe (34-32), francuska reprezentacija potvrdila je svoj uzlazni trend, dva dana nakon pobjede protiv Njemačke", navodi Le Figaro.

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je prvi poraz na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, u prvom susretu skupine I, drugog kruga EP-a, Francuska je u Kolnu slavila 34-32 (18-18). Hrvatska je ovu utakmicu morala odigrati bez svog vođe Domagoja Duvnjaka, a najbolji je strijelac bio Zvonimir Srna sa šest golova. Po četiri su dali Igor Karačić, Mateo Maraš, Luka Lovre Klarica i Marin Jelinić. Odličan je bio vratar Dominik Kuzmanović s 13 obrana. Kod Francuske je najbolji bio Dika Mem sa šest pogodaka, dok je pet dodao Nikola Karabatić.

Evo kako su francuski portali izvijestili o ovom susretu.

"Jedan korak bliže završnici. Dominacijom nad Hrvatskom ovog četvrtka nakon sjajne borbe (34-32), francuska reprezentacija potvrdila je svoj uzlazni trend, dva dana nakon pobjede protiv Njemačke. Plavi su iskoristili priliku da sami preuzmu vodstvo u svojoj skupini ispred iznenađenja Austrije, koja je ranije svladala Mađarsku", navodi Le Figaro.

>> Hrvatski navijači na tribinama

Koeln: Hrvatska i Francuska susreli se u drugom krugu EP-a rukometaša
1/10

"Francuska je stalno bila u vodstvu, ali nikako nije uspjela osigurati veću prednost zbog protivničkog vratara koji je bio u sjajnoj formi. Sada su prvi u skupini", navodi Ouest France.

"U napetoj utakmici, Plavi su svladali Hrvatsku (34-32), posebice zahvaljujući Nikoli Karabatiću, koji je postigao pet pogodaka i postao najbolji strijelac u povijesti natjecanja s 289 postignutih golova", piše La Montagne.

"Dva dana nakon impresivne pobjede protiv Njemačke, kojom su zaključili prvi krug, izbrisavši neugodan neriješeni rezultat protiv Švicarske (26-26), francuska reprezentacija je ušla u glavnu fazu Europskog prvenstva u četvrtak u Kölnu. Suprotstavivši se Hrvatskoj, svojoj velikoj suparnici iz prošlih godina, u vremenima kada su Francuzi osvajali sve međunarodne naslove, ostvarili su pobjedu (34-32) u napetoj utakmici do samog kraja", piše L'Equipe.

 

Komentara 3

CU
cule1976
17:28 19.01.2024.

Što ne napisaše uz pomoć sudaca...i tako godinama

KU
Kujttim
21:26 18.01.2024.

Perkovac nije ništa krv. Kako što nije ni Tucak. Ne zna tko je izbornik hrvatske košarkaše reprezentacije, no niti on nije ništa krvi. Ne znam samo i to mi nije jasno, kako nogometaši imaju takve uspjehe, iako, da nismo bili niti u Rusiji 2018. i Kataru 2022., opet bih rekao da Dalić nije kriv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije