Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENI TRENING

Euforija u Istri, stigli vatreni!

Trening hrvatske reprezentacije
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/16
27.05.2018.
u 16:05

Hrvatski reprezentativci posljednji će od svojih 11 treninga u Rovinju odraditi 1. lipnja poslijepodne, a već sljedećeg dana čarterom iz Pule lete u Liverpool, gdje će 3. lipnja igrati prijateljsku utakmicu s peterostrukim svjetskim prvakom Brazilom.

Lov na svjetsku medalju počinje iz – Rovinja! Hrvatski nogometni reprezentativci, najveći naš momčadski sportski brend, od nedjelje pa sve do 1. lipnja, trenirat će i bildati zajedništvo u istarskom turističkom biseru, u besprijekornim uvjetima koji su im osigurani u luksuznom hotelu Lone, s pet zvjezdica, i na igralištu lokalnog četvrtoligaša NK Rovinj.

Delegaciju HNS-a u Rovinju činit će pedesetak ljudi, među njima i kuhar reprezentacije, a u hotelu će im biti osiguran mir, jer će biti odvojeni o drugih gostiju.

Travnjak u Rovinju u perfektnom je stanju, uvjerili smo se jučer u društvu Željka Čačića, čovjeka zaduženoga isključivo za održavanje terena.

Trening hrvatske reprezentacije
1/16

Sakoman u inspekciji

Miljenko Sakoman nedavno je poslao inspekciju svoje tvrtke, koja se bavi izgradnjom travnjaka, i ti ljudi mogli su se uvjeriti da je naš igralište u izvrsnom stanju. Trava je pošišana na visinu od 2,5 centimetra, dimenzije igrališta bit će 105 x 64 metra, dečki će imati na raspolaganju dvije svlačionice – kaže nam Čačić, prezimenjak bivšega hrvatskog izbornika Ante.

Upravo je Ante Čačić bio s reprezentacijom u Rovinju prije dvije godine, uoči odlaska na Euro u Francuskoj.

– Antin otac i moj otac su iz Bruške, mjesta nedaleko od Benkovca. Nismo ni kakvom rodu. A Ante je jedini Čačić koji navija za Dinamo. Ja sam hajdukovac i, ako me pitate za najdraže igrače u reprezentaciji, to su onda bivši hajdukovci Subašić, Kalinić i Perišić, ali i Luka Modrić jer je dečko iz moga kraja – nastavlja Željko Čačić.

Rovinj već danima bruji o dolasku vatrenih, lokalni mediji najavljuju reprezentaciju kao najveću sportsku atrakciju pa će današnji otvoreni trening od 11 sati do vrha napuniti ministadion NK Rovinj.

U Rovinju živi nekoliko strastvenih navijača reprezentacije. Jedan od njih je 49-godišnji konobar Dražen Janjanin.

– Uf, baš mi je žao što neću moći danas biti na treningu reprezentacije jer ću u to vrijeme biti na poslu. Ali, nema veze, spremam se u Rusiju, bit ću, s prijateljem Andrejem Kosanovićem na utakmicama protiv Nigerije i Argentine. Bio sam i u Brazilu, i u Francuskoj prije dvije godine, jednostavno, živim za te utakmice – kazao nam je Janjanin.

Koliko publici u Rovinju znači dolazak reprezentacije?

– Ma to nam je šou! Ne samo da će navijača biti na otvorenom treningu nego i onda kada budu zatvorena vrata stadiona. Ima tamo jedna rupa kroz koju se može sve vidjeti – smije se Janjanin.

Trening hrvatske reprezentacije
1/15

Kakva su navijačka očekivanja od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, pitali smo ga.

– Pa najmanje da prođemo skupinu – uzvraća Janjanin.

Dalićeve trupe bit će na okupu tek 31. svibnja, kada će se priključiti Modrić, Kovačić i Lovren, dok igrač Red Bull Salzburga Duje Ćaleta-Car stiže u utorak.

Najučinkovitiju napadač vatrenih u prošloj sezoni bio je Andrej Kramarić, s 13 pogodaka i devet asistencija u dresu Hoffenheima. Prvi put Andrej će svoj rođendan, dvadeset sedmi, proslaviti na Svjetskom prvenstvu 19. lipnja.

Kramarić: Moj prvi SP

Jedan je od petorice Zagrepčana na Dalićevu popisu, uz Badelja, Jedvaja, Pjacu i Brozovića.

– Veliki je gušt biti ovdje. To je moje prvo Svjetsko prvenstvo i spremamo se, nadam se, za nešto veliko – kazao je Andrej Kramarić jučer na okupljanju u Zagrebu i dodao:

– Jako sam zadovoljan sezonom s Hoffenheimom, nadam se da ću tako nastaviti i u reprezentaciji. Prva utakmica protiv Nigerije naše je finale! To je jako dobra momčad, bit će to sigurno zanimljiva i teška utakmica. Tu već možemo otvoriti vrata prolaska u drugu fazu natjecanja. Mnogi od nas imaju iza sebe sjajnu sezonu, motivirani smo, prvi je cilj proći skupinu, a onda je sve moguće. Uz malo sreće, naravno, koja nam je nedostajala na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Sve je zasad super, nadam se da će ostati ta pozitivna energija i atmosfera, da budemo i dalje kao obitelj jer samo tako možemo napraviti ono što svi želimo.

Hrvatski reprezentativci posljednji će od svojih 11 treninga u Rovinju odraditi 1. lipnja poslijepodne, a već sljedećeg dana čarterom iz Pule lete u Liverpool, gdje će 3. lipnja igrati prijateljsku utakmicu s peterostrukim svjetskim prvakom Brazilom. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije