Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljena maskota galeb MARino

Ergotić: U kolovozu će se znati stiže li Bolt!

Galeb Marino
Ivo Čagalj/Pixsell
22.05.2010.
u 15:41

Predstavljena maskota splitskog Kupa kontinenata, galeb Marino, koju su osmislili u Centru za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači".

Na splitskoj rivi je predstavljena maskota Kupa kontinenata u atletici koji će se održati u rujnu, simpatični galeb Marino!

Ideja je došla od djelatnika i štićenika Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači", a kada se pojavio u prirodnoj veličini, Marino je oduševio splitske mališane.

Uvod u predstavljanje bilo je natjecanje u miniatletici, zbog kojeg je na rivu postavljena 40-metarska staza. Osim trčanja, u kojem su se mališani natjecali, održane su i pokazne vježbe skoka u vis te gađanja mete loptom. Djeca su dala sve od sebe, a najbolji među njima dobili su i medalje.

Jako se to dopalo Siniši Ergotiću, direktoru Kupa kontinenata.

– Doista je bilo lijepo vidjeti toliko djece kako se natječu. Moramo ići ukorak s vremenom, a mislim da bi i drugi sportovi trebali napraviti nešto slično, potražiti djecu umjesto da čekaju da se ona sama pojave na treninzima. Sigurno među njima ima nekoga kome se dopala atletika i krenut će na treninge – kaže Ergotić.

Organizacija Kupa kontinenata napreduje, no, kao i uvijek, ima problema.

– Dva velika splitska hotela još nisu dovršena, a u njima smo namjeravali smjestiti dio ljudi. Osim atletičara tu je i brojno prateće osoblje, novinari, razne delegacije. Srećom, rezervirali smo dovoljno kapaciteta – priča Ergotić.

Inače, jedan od hotela čija rekonstrukcija još traje je Marjan Hilton, a vlasnik mu je Željko Kerum.

Nismo preskočili pitati stiže li u Split Usain Bolt.

– Da, to je pitanje svih pitanja, ha, ha... Radimo na tome, no teško da ćemo konačan odgovor znati prije početka kolovoza, 9. kolovoza finalne su prijave – objasnio nam je Ergotić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije