Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE VIDEO

Englezi taktički analizirali 'vatrene': Nitko to ne radi više od njih na cijelom SP-u

Tifo IRL
17.11.2022.
u 13:48

- Što Hrvatska radi? To nije tajna, ni oni to ne skrivaju, svi znaju kako igraju. Igraju u 4-3-3 sustavu gdje je cilj čuvati posjed, a to rade s možda i tehnički najdarovitijim veznim redom na Svjetskom prvenstvu - započeo je sa svojom analizom Bull

Taktički analitičari engleskih medijskih i analitičkih tvrtki Tifo Footballa i The Athletica, JJ Bull i Liam Tharme detaljno su uoči Svjetskog prvenstva u Kataru analizirali igru, kadar i statističku bazu podataka svake reprezentacije koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru. 

Te su analize objavili i grupirali po skupinama, a u četrvtak je svjetlo dana ugledala i analiza skupine F u kojoj se nalazi reprezentacija Hrvatske, zajedno uz Belgiju, Maroko i Kanadu.

- Što Hrvatska radi? To nije tajna, ni oni to ne skrivaju, svi znaju kako igraju. Igraju u 4-3-3 sustavu gdje je cilj čuvati posjed, a to rade s možda i tehnički najdarovitijim veznim redom na Svjetskom prvenstvu. Modrić, Kovačić i Brozović su nevjerojatni u izbjegavanju presinga protivničke momčadi, vrlo dobri u zadržavanju lopte i u težim situacijama - započeo je sa svojom analizom Bull, te nastavio:

- Imaju krilne igrače poput Perišića i Vlašića koji ulaze prema sredini prema napadaču Kramariću, a onda su ključ bekovi koji se u napad pridružuju na krilima. Tako imaju pet igrača u napadu dok tri veznjaka imaju posjed.

SP KATAR: POGLEDAJTE VODIČ I RASPORED SVIH UTAKMICA

- Često napadaju tako da jedan od igrača ima loptu na širokom prostoru, a dva igrača potom napadaju drugu vratnicu i traži se centaršut - rekao je Bull, a zatim je Tharme dao i podatak:

- To s centaršutevima ponavljaju vrlo često tijekom utakmica. U kvalifikacijama su izgradili više izglednih šansi iz centaršuta tijekom otvorene igre (37) nego ijedna druga reprezentacija koja se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo.

Foto: YouTube Screenshot/Tifo IRL

Cijelu analizu skupine F u kojoj je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu pogledajte ispod teksta.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije