Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVAKI PORAZ BOLI'

Džeko: Ne znam zašto sam igrao cijelu utakmicu, to samo izbornik zna

Edin Džeko
Foto: Reuters
06.03.2014.
u 20:20

Mene svaki poraz boli, jer ja sam pobjednik u duši i nitko to ne može osporiti, niti promijeniti. Ja sam za reprezentaciju uvijek igrao srcem i tako će biti i u budućnosti - rekao je Džeko.

Nogometna reprezentacija BiH poražena je u Innsbrucku u prijateljskom meču od Egipta rezultatom 0:2. Samo otvaranje ovog dvoboja nagovijestilo je takav scenarij, a tok utakmice samo je potvrdio nemoć 'zmajeva'.

Na kraju, bila je to zaslužena pobjeda 'faraona', koji su potpuno razbili Sušićeve izabranike. Inače, ovo je treći uzastopni poraz 'zmajev'a u prijateljskim utakmicama, upozorenje koje se mora ozbiljno shvatiti u nastavku priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo, ali možda i najava nekih problema koje sad treba riješiti, zbog mira u kući.

Tu se prije svega misli na izbornika Safeta Sušića, koji je ušao u sukob sa najboljim igračem Edinom Džekom, kojeg nije zamijenio na poluvremenu, iako je dogovor bio takav da napadač Cityja odigra samo 45 minuta?!

- Hvala svim navijačima koji me podržavaju i koji su me uvijek podržavali. Ostalima neka je na čast - rekao je Edin Džeko nakon prijateljske utakmice koja je odigrana u Innsbrucku.

- Došao sam ozlijeđen i kao takav ipak igrao, s čime je izbornik bio upoznat i u dogovoru sa njim sam trebao igrati samo poluvrijeme. Zašto me izbornik nije zamijenio tada, a i onda kada sam tražio izmjenu opet sa terena, to samo on zna - rekao je napadač reprezentacije BiH.

Dijamant također ističe da ga svaki poraz boli i da za reprezentaciju uvijek igra srcem:

- Mene svaki poraz boli, jer ja sam pobjednik u duši i nitko to ne može osporiti, niti promijeniti. Ja sam za reprezentaciju uvijek igrao srcem i tako će biti i u budućnosti - zaključio je Džeko.

Sušić ga je, također branio na pres-konferenciji, ne otkrivši da nije ispoštovao dogovor, iako je Džeko i tokom meča tražio izmjenu.

- Postavljam ja pitanje da li se publika ponašala korektno. Džeko je toliko dao ovoj reprezentaciji i bio jedan od naših najboljih igrača u kvalifikacijama i nije zaslužio da mu se zviždi i skandira 'Džeko napolje'. Bio je iritiran, a ni meni nije bilo ono lijepo čuti. Iznenađen sam ali vjerojatno to nije ona publika koja nas je pratila u posljednje vrijeme - rekao je bh. izbornik, koji se osvrnuo i na igru debitanata, koji su na njega, tako tvrdi, ostavili dobar dojam.

- Bit će onih ljutih i razočaranih ali konkurencija se u našem timu pojačala, dobili smo i dva nova igrača (Alen Hadžić i Tino Sven Sušić op.a), koji su pored poraza pokazali su da se na njih može računati i u budućnosti - pojasnio je Sušić, te na kraju komplimentirao Egipćanima.

- Zaslužena pobjeda Egipta na čemu im čestitam. Prvo poluvrijeme smo odigrali korektno, a u drugom loše. Nije mi jasno kako smo primili drugi gol. Izgubili smo prijateljsku utakmicu i zbog toga nisam zabrinut. Ne tražim alibi ali igrali smo bez jednih od najboljih igrača, Miralema Pjanića i Zvjezdana Misimovića, a na poluvremenu sam bio primoran zamijeniti Seada Kolašinca - rekao je Sušić.

>> Neugodan poraz BiH, Messi povraćao u Bukureštu, Španjolska bolja od Italije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije