Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvijek pravi

Dvije godine nakon finala vatreni su i dalje tražena roba

24.06.2020.
u 20:05

U šampionskoj sezoni Liverpoola Dejan Lovren ima sporednu ulogu. Ove sezone skupio je 14 utakmica, svaku je počeo kao starter, no njegov odlazak je izvjestan

Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Rakitić, Brozović, Rebić, Modrić, Perišić i Mandžukić. Tih 11 istrčalo je na travnjak stadiona Lužnjiki u najvećoj utakmici u povijesti hrvatskog nogometa, finalu Svjetskog prvenstva 2018. protiv Francuske.

Dvije godine kasnije za srebrne slijedi novo vruće ljeto. Ali ne zbog Eura koji je odgođen nakon što je pandemija koronavirusa zaustavila svijet, pa tako i nogomet, već zbog važnih odluka u karijerama.

1/7

Malo će ih iduću sezonu nastaviti u klubu u kojem će završiti aktualnu. Subašić je razočaran napustio Monaco nakon čak devet sezona i 292 utakmice na vratima. Bio je ondje kada je slavni klub u sezoni 2012./13. osvojio drugu ligu i vratio se u najviši rang francuskog nogometa, kada je u sezoni 2016./17. senzacionalno osvojen naslov prvaka ispred moćnog PSG-a, a Subašić je te godine proglašen i najboljim vratarom Ligue 1, no u posljednje vrijeme nije uživao u statusu kakav je zaslužio.

Ove sezone samo je jednom stao na gol, u utakmici Liga kupa protiv Lillea u kojoj je primio tri gola, a ostatak turbulentne natjecateljske godine u kojoj je Monaco bio i na rubu ispadanja odgledao je s klupe. Gdje će Subašić nastaviti karijeru, zasad je nepoznato, a mediji špekuliraju da bi mu nova sredina mogao biti saudijski Al-Nassr, klub u kojem je kao trener ranije radio Zoran Mamić.

Nedugo nakon sjajno odigranog SP-a Šimu Vrsaljka napale su nevolje. Stradali su mu križni ligamenti zbog čega je godinu dana bio izvan pogona. Vratio se početkom 2020., brzo uhvatio ritam, ali danas je na popisu ozlijeđenih nakon što je prije mjesec dana po zlu krenula operacija kojom mu je iz koljena izvučen materijal nastao ondje tijekom operacije napravljene u veljači 2019.

U Atléticu računaju na njega, a najbolja potvrda povjerenja najava je transfera izravnog Vrsaljkova konkurenta za desni bok Kierana Trippiera koji je pred povratkom u Premier ligu. Od junaka ruskog finala najizvjesnije je da Vrsaljko neće mijenjati sredinu ovoga ljeta.

Još veća nesreća snašla je Ivana Strinića. On od finala SP-a nije odigrao ni minutu u službenoj utakmici! Samo nekoliko tjedana nakon finala u Moskvi liječnici u Milanu otkrili su mu probleme sa srcem zbog čega je bio je prisiljen ostaviti nogomet po strani, ali od njega nije digao ruke. Sada je spreman vratiti se, nedavno je izjavio da može dati još dvije-tri sezone nogometu.

Navodno na stolu ima ponudu Silvija Berlusconija koji je u misiji plasmana Monze u Serie A, a prije nekoliko tjedana spominjalo se zanimanje klubova iz Španjolske.

U šampionskoj sezoni Liverpoola Dejan Lovren ima sporednu ulogu. Ove sezone skupio je 14 utakmica, svaku je počeo kao starter, no njegov odlazak je izvjestan. Ulazi u posljednju godinu ugovora i ovo ljeto Liverpool će imati zadnju šansu da zaradi na njegovoj prodaji.

U suprotnom, naš branič već u siječnju može pregovarati s ostalim klubovima i dogovoriti besplatni transfer za ljeto 2021. Još prošloga bio je jednom nogom u Romi, klubovi su se dogovorili za odštetu, no posao je propao pred sam čin potpisa. Navodno se talijanski klub i Lovren nisu dogovorili o plaći. Domagoj Vida već je dugo na odlasku iz Beşiktaşa.

Zanimali su se klubovi iz Serie A, Ligue 1, čak i Premiershipa. Zimus ga je dva milijuna eura dijelilo od transfera u najspektakularniju ligu svijeta. Iz Aston Ville su poslali konkretnu ponudu od šest milijuna eura, ali to nije zadovoljilo čelnike Beşiktaşa koji su tražili osam. No turski klub je u velikim financijskim problemima i više neće moći diktirati uvjete u pregovorima što je šansa da Vida ovog ljeta napravi novi iskorak u karijeri.

Ivan Rakitić nije zaslužio ono što ove sezone prolazi u Barceloni za koju je nedavno odigrao 300. utakmicu. Samo tri stranca u povijesti slavnog kluba imaju više nastupa. Donedavno nezamjenjiv, omiljen i slavljen, a posljednjih pet sezona jedan od igrača s najvećom minutažom u Barceloni, postao je zapostavljen, čak i šikaniran. Osvojio je impresivnih 16 trofeja, a čelnici Barce nudili ga kao dio transfera i gotovo ga silom tjerali s Nou Campa.

– Ne ljutim se ni na koga, još uvijek imam sjajan odnos sa svima u klubu i neizmjerno sam zahvalan na dosadašnjem vremenu u Barçi – kazao je nedavno.

A to vrijeme izvjesno je došlo kraju.

Marcelo Brozović najtraženiji je i najcjenjeniji hrvatski nogometaš na tržištu (vrijednost na Transfermarktu mu je procijenjena na 48 milijuna eura). Inter je već odbijao ponude od 50 milijuna eura za hrvatskog veznjaka, ignorirao zanimanje Reala, Barcelone, Bayerna i PSG-a, no pitanje je kako će se postaviti ovoga ljeta dođe li netko s ponudom od 60 milijuna, koliko iznosi Brozovićeva odštetna klauzula prema aktualnom ugovoru. Ispuni li netko taj zahtjev, Brozović će postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti (rekorder je Mateo Kovačića kojeg je Chelsea platio 50 milijuna eura).

Već treće ljeto nastavljaju se špekulacije o odlasku Luke Modrića sa Santiago Bernabeua, a one bi se, prema tvrdnjama španjolskih medija, u idućih nekoliko tjedana mogle i ostvariti. Nakon osam trofejnih godina u “kraljevskom klubu” najbolji nogometaš svijeta 2018. pred novim je transferom.

Zanimanje Intera nije kopnjelo, ali čini se da je u prednosti David Beckham čiji se klub Inter Miami ove sezone počeo natjecati u američkoj MLS ligi. Becks za svoju franšizu ima velike planove, a momčad kani nakrcati poznatim imenima, već se dogovorio s veznjakom Manchester Cityja Davidom Silvom, u planovima mu je i Gareth Bale.

Nakon sporog početka i osporavanja Ante Rebić pohvatao je konce u Milanu, a danas je sa šest prvenstvenih golova najbolji strijelac momčadi. No rossoneri lutaju, na San Siru nema vizije klupske budućnosti i zato nitko ne može staviti ruku u vatru da će poslati ponudu Eintrachtu da dosadašnju posudbu pretvore u trajni transfer.

Neizvjestan je i status Ivana Perišića u Bayernu. Jednogodišnja posudba primiče se kraju, a iz Bayerna nema najava da će ga i otkupiti po njezinu isteku. Leroy Sané i dalje je glavni fokus bavarskog velikana.

U Interu nema budućnosti za Perišića, ali ne manjka mu ni interesa ni opcija. Zov iz Premier lige i dalje je jak, a engleski mediji pišu o interesu Man. Uniteda i Tottenhama.

Nakon pola godine u katarskom Al-Duhailiju Mario Mandžukić sprema se na povratak u Europu. Egzotična liga, unatoč luksuznom ugovoru, očekivano nije izazovna za Mandžu koji još može dosta toga dati.

Popis klubova koji se vežu uz njegovo ime je impresivan. Turski velikan Galatasaray je uporan, a talijanski mediji špekuliraju i o senzacionalnom povratku u Bayern s kojim je hrvatski napadač osvojio Ligu prvaka.

>>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije