Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Red Bull Cliff Diving

Duque & Hunt na glavu iz helikoptera

Red Bull
Foto: Red Bull
1/2
17.09.2009.
u 18:22

U najavi velikog finala Red Bullove lige skakača s litica, vodeći dvojac Duque-Hunt izveo je ekshibicijske skokove iz helikoptera na vrlo atraktivnoj lokaciji.

Bolji rasplet bilo bi teško izrežirati. Samo devet bodova dijeli vodećeg Kolumbijca Orlanda Duquea od drugoplasiranog Britanca Garyja Hunta na završnom natjecanju Red Bull Cliff Diving World Series 2009. koje će se 20. rujna održati u kolijevci modernog sporta.

- Mi obožavamo ovaj sport toliko da su nam zajednički skokovi izvan natjecanja baš super - rekao je Hunt nakon skoka iz helikoptera s Duqueom u Egejsko more ispred Posejdonova hrama, tri dana prije finalnog obračuna na jezeru Vouliagmeni u Ateni.

- Obojica želimo titulu i obojica imamo priliku pobijediti. Moramo ostati pribrani da bi jedan drugoga nadmašili, a najbolji će osvojiti naslov - pridodao je 25-godišnji Britanac.

Neizvjesniju borbu bilo je teško zamisliti. Nakon sedam natjecanja, Hunt je jedini ostao u konkurenciji da spriječi legendu ovog sporta, 34-godišnjeg Duquea, od osvajanja jubilarnog desetog uzastopnog naslova.

Iako je mladi Rus Artem Silčenko jedini osim Duquea (triput) uspio ponoviti pobjedu (Antalija, Sisikon), njegov vršnjak Hunt jedini je konstantno boravio na postolju: triput treći, triput drugi, te najbolji pretprošlog vikenda u Hamburgu. Silčenkova je forma više varirala, pa s 21 bodom zaostatka više ne može krunom okruniti inače sjajno ljeto.

Podsjetimo, počevši 8. svibnja u Francuskoj (La Rochelle), natjecanje je održano u Nizozemskoj (Rotterdam / 20. lipnja), u Hrvatskoj (Dubrovnik / 11. srpnja), u Italiji (Polignano a Mare / 26. srpnja), i Turskoj Antalya / 8. kolovoz), te u Njemačkoj (Hamburg / 29. kolovoz) i Švicarskoj (Sisikon / 5. rujna), a finale pripada Grčkoj (Atena), 20. rujna.

Red Bull Cliff Diving skokove ocjenjuje pet međunarodnih sudaca ocjenama prema stupnju težine i izvršenom skoku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije