Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PREŽIVLJAVAM, ALI...'

Dramatičan apel nekoć velike zvijezde: 'Znam da neću još dugo živjeti, potrebna mi je pomoć'

Screenshot: Instagram
11.04.2024.
u 09:10

- Bez dijalize ne bih mogao poživjeti dulje od jednog tjedna. Dakle, tri puta tjedno budem na dijalizi po četiri sata. Čiste mi krv, pomažu mi, ali neće ni to moći još dugo - rekao je Robinson

Prije kakvih petnaestak godina Nate Robinson bio je prava NBA-zvijezda. Dok je igrao za New York Knickse u tri je navrata, 2006., 2009. i 2010. godine bio pobjednik All-star natjecanja u zakucavanjima. Ne bi to bila neka luda vijest tada, da Robinson nije visok svega 175 centimetara. Nakon pet godina u Knicksima, u sljedećih će pet godina promijeniti čak sedam NBA-momčadi. A onda su ga snašli zdravstveni problemi zbog kojih je morao prestati igrati ozbiljnu košarku. Karijeru je završio 2018. godine u Venezueli.

Robinson je u potresnom intervjuu za britanski Daily Mail ispričao da ga najvjerojatnije čeka smrt ne dogodi li se hitna operacija bubrega. Naime, prije dvije godine objavio je da mu bubreg otkazuje. Već četiri godine bezuspješno traga za novim bubregom, a sada je izjavio:

- Znam da neću još dugo bez novog bubrega. Znam da mi nije preostalo još mnogo vremena na ovome svijetu zato pokušavam izvući najbolje iz toga koliko god mogu - rekao je Robinson uz dodatak:

- Znam da neka ljudska tijela ne mogu podnijeti dijalizu. Hvala Bogu, moje može i mogu tako živjeti. Bez dijalize ne bih mogao poživjeti dulje od jednog tjedna. Dakle, tri puta tjedno budem na dijalizi po četiri sata. Čiste mi krv, pomažu mi, ali neće ni to moći još dugo.

Priznao je da ga muči bolno povraćanje kao posljedica dijalize pa zbog toga mora dodatno ostajati u bolnici.

- Stroj za dijalizu pomaže mom životu. Uživam u vremenu u kojem se osjećam zdravo. Pokušavam živjeti život sa svojom djecom, vidjeti moju obitelj, igrati košarku, raditi stvari koje volim. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Skroman sam, svaki dan mi je blagoslov što sam živ - rekao je Robinson.

Ključne riječi

Komentara 1

DN
davaj_nama
09:58 11.04.2024.

Nema tih novaca koji mogu zamijeniti zdravlje. Želim mu sve najbolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije