Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fran Paškvalin

Drago mi je da Mladost forsira Zagrepčane, ali na mene će pričekati

'26.03.2011., Rijeka - Vaterpolo Euroliga , cetvrtfinalna utakmica Primorja i Mladosti. Borba Frana Paskvalina(3) i Igora Hinica. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
16.05.2011.
u 09:36

Otkrio sam da je Rijeka vrlo topao grad. Ovdje se živi za vaterpolo, tribine su pune i ponosan sam da sam dio toga

Nakon što je u posljednje tri sekunde matirao Jug i čudesnim pogotkom donio pobjedu Primorju (11:10) u drugom finalnom dvoboju za hrvatskog vaterpolskog prvaka, Fran Paškvalin (26) mnogima je morao objašnjavati kako mu je to pošlo za rukom.

Iskupljenje za Vasas

– A što ću reći, otvorilo se. Kritizirali su me nakon Vasasa kad u sličnoj situaciji nisam zabio, a sad sam pogodio. Vratilo se. Iskupio sam se za taj promašaj, ali meni više imponira da smo se mi kao momčad vratili, da smo u samo nekoliko minuta anulirali vodstvo jugaša od 9:6 i pobijedili. Pokazali smo iznimnu želju i momčadski duh – ističe Fran.

– Može li Primorje do naslova?

– Dat ćemo sve od sebe da u tome uspijemo. Jug ima tu prednost da igra jednu utakmicu kod kuće više, ali mi ćemo pokušati pobijediti i u Dubrovniku. I to već u sljedećoj utakmici u srijedu. Već smo ulaskom u finale ostvarili svoj cilj, ali vjerujemo u sebe. Iako, neće biti lako, Jug je Jug...

– Ostajete li u Primorju ili ćete opet promijeniti sredinu?

– Ostajem. I za klub i za grad imam samo riječi pohvale. Nisam imao puno kontakata s Rijekom, a sad sam otkrio da je to vrlo topao grad. Imamo pravi ambijent, grad živi za vaterpolo, tribine su pune i ponosan sam da sam dio toga.

– I dok u Mladosti kukaju da imaju malo zagrebačkih igrača, "purgeri" Paškvalin i Jelača pojačali su konkurentsko Primorje?

Pozitivna konkurencija

– Kažu da je teško biti prorok u svom selu. No, čujem da su na Savi počeli gurati zagrebačke dečke. Kažu da je Bukićev sin Luka velik talent, Lončar je u klubu i dobro napreduje, a vjerojatno će se vratiti Babić i Martinić. Drago mi je da Mladost forsira Zagrepčane, jednog dana sigurno ću se i ja vratiti.

– Jeste li zadovoljni statusom u reprezentaciji?

– S Krapićem dijelim ulogu trećeg sidraša i zadovoljan sam time jer ispred nas nisu bilo tko nego Hinić i Dobud, dva ponajbolja sidraša na svijetu. No, okruženje u našoj reprezentaciji nešto je posebno, imamo tu pozitivnu konkurenciju i to je dobro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije