Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ ZAGREB INDOORS

Draganja: Uzeo sam Finca za partnera jer može puno popiti

Marin Draganja
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
09.02.2015.
u 10:15

Splićanin je ispunio prazninu na turniru, prvi je Hrvat koji je tu osvojio parove.

U prethodnih devet izdanja PBZ Zagreb Indoorsa hrvatski su tenisači šest puta osvajali naslov u pojedinačnoj konkurenciji (Čilić 4, Ljubičić i Dodig), ali nikad u konkurenciji parova. Tu je prazninu sada popunio 23-godišnji Splićanin Marin Draganja, koji je u finalu ovogodišnje konkurencije parova, zajedno s godinu dana starijim Fincem Henrijem Kontinenom, pobijedio Francuza Fabricea Martina i Indijca Purava Raju sa 6:4, 6:4, nakon samo 64 minute igre. No, Finac i Dalmatinac su tako uvjerljivi bili tijekom cijelog turnira ne izgubivši ni set. Međutim, do Zagreba su ove godine imali samo - tri poraza.

– Nismo osvojili ni set – samokritičan je bio Kontinen, no Draganja je ponudio malu korekciju.

Drugi ATP naslov u karijeri

– Ja sam osvojio set u miksu na Australian Openu.

Našem Draganji to je drugi ATP naslov u karijeri, lani je osvojio i Hamburg (s Mergeom), a iz prošle godine ima i tri finala - u Baselu i Metzu s Kontinenom, a u Chennaiju s Matom Pavićem. Ostalo je malo tajnovito zašto su se razišli Marin i Mate, dvojac u kojemu smo vidjeli pravi par za reprezentaciju. Draganja to ovako objašnjava:

– Došlo je do neslaganja u u našim planovima. On je pokušavati igrati i singl, dok sam se ja odlučio samo za parove. I zbog toga smo se odlučili razdvojiti.

Draganjina suradnja s Fincem relativno je nova, počela je u rujnu 2014. godine. Njih dvojica se i inače vole zezati, pa su tako objasnili i zašto su izabrali jedan drugoga.

– Marin mi je najviše platio. Doduše u kunama, pa nije bilo puno – našalio se Finac, a Draganja je uzvratio:

– Biram partnera ovisno o tome koliko vina može popiti tijekom jedne večeri. Ako ispuni određeni kriterij onda može.

Na upit mogu li osvojiti i jači turnir od ovoga, Marin je uzvratio:

Buduća suradnja

– Možemo osvojiti svaki turnir, problem je samo u tome što obično izgubimo u prvom kolu.

I budućnost njihove suradnje ovisit će, naravno, o rezultatima.

– Ako ćemo prolaziti kao u Australiji, onda naša suradnja baš i nema neku perspektivu. No, ako ćemo igrati kao ovdje u Zagrebu ili na nekim prijašnjim turnirima, onda možemo odigrati i ovu godinu, ali i ostati dulje zajedno – naglasio je Draganja.

Njega kao i ostale naše igrače očekuje dvoboj u Davisovu kupu sa Srbijom u Kraljevu. Uparivanje s Dodigom čini se izglednim.

- Dodig najbolje igra parove, ali ima i drugih igrača s kojim bih mogao biti u paru. I uvijek imamo šansu osvojiti bod - zaključio je Splićanin.

Draganja i Kontinen podijelit će 24.280 eura te osvojiti po 250 bodova, što će ih značajno pogurati naprijed na listi igrača parova. Draganja je trenutačno 29. a Finac 52. na ATP listi.

>> Draganja i Kontinen osvojili Zagreb Indoors

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije