Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENIS

Donna bolja od treće na svijetu: Bila sam kao lavica, tko pita za koljeno

27.07.2021.
u 08:00

- Koljeno? Sve je u redu s njim, ali sve je još svježe nakon operacije – napomenula je Osječanka.

Trećeg dana teniskih natjecanja na olimpijskom turniru u Tokiju zabilježili smo, na žalost, i prvi poraz. Španjolac Pablo Carreno Busta, šesti nositelj, bio je u ovom trenutku bolji od Marina Čilića, pobijedio ga je u drugom kolu sa 5:7, 6:4, 6:4. Međugorac je dosad s njim imao 4-0, ali eto u petom dvoboju Španjolac je došao do pobjede.

Marin je odlično odigrao prvi set u kojem Španjolac nije stigao do break-lopte, a svoj je početni udarac izgubio u 12. gemu. Ipak, u nastavku dvoboja favorizirani Španjolac je oduzeo servis našem tenisaču u petom gemu druge i trećem odlučujuće dionice i stigao do druge pobjede na turniru. Čiliću tako u Tokiju ostaje nastup u konkurenciji parova s Ivanom Dodigom, u utorak ih čeka dvoboj drugog kola.

Maktić i Pavić u četvrtfinalu

A drugi naš par, Nikola Mektić i Mate Pavić, imao je jučer iznimno težak posao, ali uspješno ga je obavio i ušao u četvrtfinale! Valja odmah reći da je konkurencija u dublu na OI čak i puno jača nego na Grand Slam turnirima jer se ovdje klasičnim igračima parova pridružuju i igrači singla. Takva je otprilike bila situacija i sa suparnicima naših u drugom kolu: Talijani Lorenzo Musetti i Lorenzo Sonego nemaju baš nekih uspjeha u parovima, Sonego ima jedan osvojen turnir, a Musetti niti jedan, ali odlični su igrači singla (Sonego je 26. na listi) i stoga vrlo opasni. No, svjesni su toga bili i Nikola i Mate pa su marljivo gradili svoju pobjedu, strpljivo iščekujući svoju priliku. Na kraju je bilo 7:5, 6:7 (5), 10:7 za našu kombinaciju.

Na krilima osvojenog drugog seta odlični su Talijani u trećem setu, u produljenom tie-breaku, poveli s 3:0, no Mektić i Pavić zadržali su mirnoću i na kraju ipak stigli do vrijedne pobjede. Suparnici za plasman u polufinale bit će im Japanci Ben McLachlan i Kei Nishikori, koji su u ponedjeljak izbacili sedme nositelje Britance J. Murraya i N. Skupskog.

Ionako dobro raspoloženje u hrvatskom teniskom stožeru u Tokiju dodatno se popravilo nakon velike pobjede Donne Vekić protiv treće tenisačice svijeta Bjeloruskinje Arine Sabaljenke sa 6:4, 3:6, 7:6 (3). Meč je bio prilično izjednačen, a završnica je uistinu bila dramatična i u njoj je naša Osječanka šokirala treću tenisačicu svijeta. I to nakon što Bjeloruskinja povela s 4:2 u trećem setu.

Ponosna sam na obje pobjede. Sabaljenka ove godine igra svoj najbolji tenis, treća je na svijetu i nije ju lako pobijediti, čak je i vodila u trećem setu. Ali borila sam kao lavica i na kraju pobijedila–kazala je teško skrivajući emocije Donna, koja se tako plasirala u osminu finala, a za dvije pobjede u Tokiju na terenu je provela skoro pet i pol sati po užarenom suncu.

– Ma to je čak i dobro za mene. Nedostajalo mi je treninga nakon operacije koljena, pa dobro iskorištavam svu satnicu ovdje. Ove pobjede će mi dati puno samopouzdanja za sljedeće mečeve. Koljeno? Sve je u redu s njim, ali sve je još svježe nakon operacije – napomenula je Osječanka, a o Kazahstanki Jeleni Ribakinoj, 20. na WTA listi, s kojom će se boriti za četvrtfinale, rekla je:

– Nismo nikad igrale, a niti trenirale, tako da je ne znam. Proučit ćemo je.

Jurak i Dodig su mješoviti par

Hrvatska će u Tokiju imati predstavnika i u konkurenciji mješovitih parova. Zastupat će nas iskusni igrači dubla, 36-godišnji Ivan Dodig, 11. na ATP listi igrača parova, i godinu dana starija Darija Jurak, 19. na WTA listi tenisačica. Dogovoreno je tako nakon duljeg vijećanja, za Dariju se znalo da će biti predstavnica ženskog dijela, dok su za mušku kombinaciju konkurirali i Nikola Mektić i Mate Pavić, ali je na kraju odlučeno da to bude Dodig.

On je inače u karijeri imamo puno uspjeha u paru, sa svojom dugogodišnjom partnericom Tajvankom Latishom Chan osvojio je čak tri Grand Slam naslova: Roland Garros 2018. i 2019. te Wimbledon 2019. godine. Darija ni izbliza nije bila tako uspješna, ali ove godine igra sjajno u dublu, osvojila je Dubai i Bad Homburg, igrala polufinale Australian Opena i četvrtfinale Roland Garrosa, pa je i došla do najboljeg plasmana karijere (18. mjesto).

Na turniru mješovitih parova igra se meč manje, pa će Ivan i Darija biti još jedan naš adut za medalju!

>> Proslavljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić otvara akademiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije