Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sadržajno polufinale

Đokoviću publika zviždala, a on odgovorio pohvalama Alcarazu: 'Mnogo će puta osvojiti ovaj turnir'

?okovi? u finalu Roland Garrosa, Alcaraz se ozlijedio
Foto: Gao Jing/XINHUA
1/4
09.06.2023.
u 20:24

"Znao sam da moram diktirati igrom i biti agresivan jer bi me uništio da sam mu dao vremena. Šteta što su mu se dogodili grčevi", rekao je Novak Đoković nakon meča u kojem je odlučila ozljeda 20-godišnjeg Carlosa Alcaraza

Novak Đoković je u polufinalu Roland Garrosa pobijedio Carlosa Alcaraza čime dolazi u priliku za osvajanje 23. Grand Slam naslova protiv Caspera Ruuda ili Alexandera Zvereva. Ishod meča odredili su grčevi u nozi mladog Španjolca koji je nakon izjednačenog početka kroz prva dva seta, druga dva jedva odigrao i nije mogao parirati Đokoviću.

Problemi su počeli tijekom trećeg seta pri rezultatu 1:1. U trećem gemu Alcaraz se požalio na grčeve i predao ga jer usred igre nije imao pravo na medicinski time-out. Od tog trenutka Đoković je nizao gemove. Iza trećeg seta Španjolac je zatražio pauzu za WC. Nakon toga je nešto bolje igrao, no vidno oslabljen, uspio je dobiti tek je dan gem u posljednjem setu.

GALERIJA Đoković pobijedio Alcaraza i došao u priliku za osvajanje 23. Grand Slam naslova

?okovi? u finalu Roland Garrosa, Alcaraz se ozlijedio
1/22

Publika nije dobro regirala na Đokovićevo slavljenje poena i breakova protiv oslabljenog protivnika. Zviždali su mu prilikom servisa i između gemova, no nije se dao omesti i priveo je meč kraju te pobijedio rezulatom 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1.

Poslije meča ipak je malo vratio blagonaklonost publike pohvalivši igru Alcaraza i izrazivši svoje žaljenje što je ishod meča odredila ozljeda. Istaknuo je i Španjolčevu mladost te dodao kako će sigurno mnogo puta u budućnosti pobjeđivati na ovom i drugim turnirima.

VEZANI ČLANCI:

"Žao mi je Carlosa. Na ovoj razini su grčevi i fizički problemi zadnja stvar koju želiš. Nadam se da će se brzo oporaviti. Rekao sam mu da je nevjerojatan igrač koji će u budućnosti sigurno mnogo puta osvojiti ovaj turnir. Zaslužuje podršku. Teško je, nije znao treba li predati meč ili završiti do kraja. Poštujem što je igrao do zadnjeg poena.

Obojica smo na kraju drugog seta bila na rubu. Meč je bio izjednačen, a onda se u trećem setu dogodila ozljeda. Nakon toga je meč bio drugačiji. Vidio sam da mu je teško. Nisam želio razmišljati što se događa s njim, već sam se fokusirao na sebe. Nadam se da će se brzo oporaviti", rekao je Đoković nakon meča.

"Nije lako zadržati intenzitet. Morao sam biti agresivan i rano udarati lopticu inače bi on krenuo u napad. Ima snažan udarac koji sam morao nadmašiti i bilo je iscrpljujuće. Ponosan sam i sretan što sam ponovo u finalu. Trenutno živim san, volim igrati na Roland Garrosu", govorio je srpski tenisač.

"Znao sam da moram diktirati igrom i biti agresivan jer bi me uništio da sam mu dao vremena. Šteta što su mu se dogodili grčevi. Odličan je igrač, siguran sam da će se vratiti", rekao je Đoković u izjavi za Eurosport.

VIDEO Vatreni odradili trening za polufinale Lige nacije bez Marka Livaje

Komentara 5

Avatar barba_arba
barba_arba
20:20 10.06.2023.

Pravi gentleman, sim konjaka prije čičinu šljivu pa je zato tako kulturan

DU
Deleted user
21:39 09.06.2023.

Đoković, Đoković, Đoković ! Da gospodo, kako stvari stoje Novak Đoković će biti muski GOAT nakon ovog turnira, a jos mu jedan grand slam nedostaje da bi bio najbolji ukupno (Serena ima 23). Ako nista drugo, mozete biti ponosni da mu je majka nase gore list.

Avatar Cornelius
Cornelius
20:38 09.06.2023.

Džoković, Džoković, Džoković.... i tak stotinjak puta na dan. I do kad tak? Ma baš vam hvala, trofazni portalček. Prevedeno na hrvatski - komunalni otpad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije