Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI BROJ JEDAN

Đoković zbog cijepljenja neće nastupati na turniru u Miamiju, službeno se povukao

ATP 500 - Dubai Tennis Championships
Foto: AMR ALFIKY/REUTERS
1/3
17.03.2023.
u 21:31

Iz istog je razloga propustio Australian Open 2022., kada je deportiran. Ipak, vratio se ove godine, i to na najbolji mogući način.

Novak Đoković, prvi tenisač svijeta, neće nastupati na mastersu u Miamiju, potvrđeno je u petak navečer. To bi mogao biti veći problem za srpskog sportaša, jer će, ako Carlos Alcaraz osvoji Indian Wells, Španjolac preuzeti tron na ATP ljestvici, a 35-godišnjak preseliti na drugo mjesto. Naime, Alcaraz bi u takvom scenariju skupio 7.420 bodova, dok bi Đoković ostao na 7.160.

Razlog za njegovo povlačenje je činjenica da nije cijepljen, a u SAD-u je i dalje na snazi pravilo da svaka osoba koja na takav način nije zaštićena od koronavirusa ne može u zemlju. S druge strane, Đoković bi se trebao naći na mastersu u Monte Carlu, s obzirom na to da njegovo ime organizatori naveli na popisu prijavljenih igrača.

Podsjetimo, Đoković zbog covid-potvrde nije nastupio na Australian Openu 2022. Stigao je na kontinent, ali su ga dugo držali u karanteni, da mu na kraju ne bi dopustili ulazak u zemlju i automatski ga diskvalificirali s turnira.

Ipak, vratio se ove godine, i to na najbolji mogući način. Osvojio je turnir po jubilarni deseti put nakon što je u finalu porazio Grka Stefanosa Tsitsipasa. 

Tom prilikom istaknuo je kako mu je to najveća pobjeda u životu.

Nećete mi oprostiti što sam vam sve radio ovih godina. Ovaj trofej je vaš koliko i moj, hvala vam iz dubine duše. Samo moja obitelj zna kroz što sam prošao proteklih pet tjedana, ovo je najveća pobjeda u mom životu, s obzirom na okolnosti - zaključio je. 

Komentara 8

KI
kimy
10:28 18.03.2023.

Ma pustite Novaka nego nema nam Stimya da ostavi svoj copy paste komentar, da mu se nešto nije dogodilo? Ili je možda ozdravio?

Avatar 15545
15545
16:57 18.03.2023.

Nole se odmara za GS...

DU
Deleted user
06:12 18.03.2023.

Ipak Djokovic ostaje najbolji Teniser svih vremena,nema konkurencije navidiku,bravo susjede,neka tte bog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije