Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDIAN WELLS

Rijetko viđeno u bijelom sportu: Tenisač spasio šest meč-lopti i na kraju slavio

Tennis: BNP Paribas Open-Day 8
Foto: Jayne Kamin-Oncea/REUTERS
1/3
15.03.2023.
u 15:02

Auger-Aliassime odolio je svakom napadu Tommyja Paula, koji je nekoliko puta bio samo jedan korak od pobjede. Objasno je i kako je uspio.

Kanadski tenisač Felix Auger-Aliassime posljednji je četvrtfinalist ATP turnira u Indian Wellsu nakon što je u dramatičnom meču pobijedio domaćeg aduta Tommyja Paula. Auger-Aliassime, inače osmi nositelj, pobijedio je 3-6, 6-3, 7-6(6) te je pritom u trećem setu spasio šest meč-lopti protiv američkog tenisača. Paul je treći set prvo otvorio s 3-0, ali je Auger-Aliaasime uzvratio s tri gema u nizu. Izjednačena borba trajala je u nastavku pa do kraja meča, ali je Paul propustio brojne prilike da se on nađe među osam najboljih na turniru.

Prvu veliku Paul je propustio kod vodstva 6-5. Tada je na servis suparnika imao tri vezane meč-lopte, ali se Auger-Aliassime izvukao iz te situacije tako što je osvojio pet poena u nizu, čime je izborio tie-break. Novu veliku šansu Paul je imao u tie-breaku u kojem je vodio 6-3. Imao je, dakle, nove tri vezane meč lopte, ali i to je spasio Kanađanin koji je još jednom nanizao pet poena, a oni su ga tom prilikom odveli do pobjede.

„Uvijek pokušavam ostati pozitivan u meču pa tako i u tim situacijama. Ne znam kako sam spasio svih šest meč lopti. Spasiš jednu i ideš dalje. Spasiš drugu, igraš, fokusiraš se na svaki idući poen i to je to“, rekao je Auger-Aliassime.

U četvrtfinalu će Auger-Aliassime igrati protiv Španjolca Carlosa Alcaraza, prvog nositelja Indian Wellsa.

ATP Indian Wells, osmina finala:

Felix Auger-Aliassime (Kan/8) - Tommy Paul (SAD/17) 3-6, 6-3, 7-6(6)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije