Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BEOGRADU

Đoković se otvorio pred Beč: Evo što kaže o kraju karijere

(SP)SERBIA-BELGRADE-TENNIS-NOVAK DJOKOVIC
Predrag Milosavljevic/XINHUA/PIXSELL
23.10.2020.
u 10:43

– Moj cilj je biti najviše tjedana u povijesti tenisa na prvom mjestu. E sada, smeta li to nekome? Ne znam, ali uvijek ću reći naglas što želim – kaže Novak Đoković, prvi tenisač svijeta

Bliži se kraj teniske sezone, a srpski tenisač Novak Đoković već je najavio kako će izgledati finiš za njega. Odbio je braniti titulu na Mastersu u Parizu, ali će zato put Austrije.

Najbolji tenisač svijeta sprema se za odlazak u Beč, gdje će igrati turnir serije 500 od 26. listopada do 1. studenoga, a prije odlaska organizirao je otvoreni trening u Beogradu te se obratio novinarima i progovorio o kraju karijere:

POGLEDAJTE GALERIJU: Novak na treningu i presici

(SP)SERBIA-BELGRADE-TENNIS-NOVAK DJOKOVIC
1/5

– Usuđujem se usporediti ovu sezonu s 2011. i 2015. i mislim da sam blizu njih. Pritisak je sastavni dio života. Mi na najvišem nivou prihvaćamo da ćemo imati dosta pritiska, a kako da iskoristimo taj pritisak? Kao oružje protiv sebe ili za sebe? Možda nekome smeta što ja javno iznosim svoje ciljeve, ali takav sam. Moj je cilj biti najviše tjedana u povijesti tenisa na prvom mjestu. E sada, smeta li to nekome? Ne znam, ali uvijek ću reći naglas što želim – rekao je Đoković pa dodao:

– Nemam nikakvo "moranje" da nastavim karijeru, mogao bih sutra završiti i biti zadovoljan, ali meni je veliko zadovoljstvo igrati. Osjećam onu djetinju energiju – emotivno je opisao svoj tenis Novak. 

Dodao je i kako mu je žao što nije osvojio US Open ili Roland Garros:

– Postoji mali žal što nisam uzeo US Open ili Garros. Bio sam u izuzetnoj formi. U Parizu sam u finalu imao mnogo boljeg protivnika, a US Open bio je splet nesretnih okolnosti. Ako se ne računa diskvalifikacija; imam samo poraz od Nadala u Parizu. Mislim da igram tenis života. Cilj mi je završiti godinu kao broj jedan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije