Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANOST

Dodijeljene godišnje nagrade najboljim jedriličarima

Jedriličari jedrenje nagrade (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/10
04.12.2012.
u 17:49

– Možete biti ponosni na rezultate koje ste ostvarili, rezultat je to truda cijelog tima – kazao je Mateša

U 2012. hrvatski su jedriličari u seniorskoj konkurenciji olimpijskih disciplina osvojili svjetsko srebro (Tonči Stipanović u Laseru), svjetsku broncu i europsko zlato (Šime Fantela i Igor Marenić u 470), europsku broncu (Ivan Kljaković Gašpić u Finnu), zauzeli dva četvrta mjesta na EP-u (Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u, Enia Ninčević i Romana Župan u 470), jedno peto mjesto na EP-u (Tina Mihelić u Laser Radialu), te nastupili na OI u rekordnih osam disciplina sa 12 sportaša. Na OI 2012. CRO jedra jedrila su tri finala: 4. je bio Stipanović, 5. Kljaković Gašpić, a 6. Fantela i Marenić. Iako nije osvojena olimpijska medalja, to su najbolji rezultati na OI u povijesti hrvatskog jedrenja. U juniorskoj konkurenciji sjajnu godinu imala je Anja Hamerlitz koja je osvojila svjetsku i europsku broncu u juniorskom Laseru 4.7. Obraz veterana osvjetalo je Minski Fabris osvojivši naslov europskog prvaka u Finnu. Pridodajmo tome i lijep uspjeh modelara, srebro za Zvonka Jelačića na nedavnom EP-u u Cresu.

– Možete biti ponosni na rezultate koje ste ostvarili, rezultat je to truda cijelog tima i, iako olimpijska medalja nije osvojena, hrvatsko jedrenje ima rezultate kakvima se malo tko može pohvaliti. A medalja će u Riju doći, siguran sam. HOO će u prosincu definirati projekt RIO 2016. – kazao je između ostalog predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Na svečanosti kojom su hrvatski jedriličari zaključili iznimno uspješan četverogodišnji ciklus naše rezultate pozdravili su i pomoćnik ministra za sport Petar Skansi, povjerenik za sport predsjednika RH Branko Tušek i brojni drugi uzvanici. U dopisu upućenom iz Ureda predsjednika RH Ive Josipovića između ostalog piše: „Ova olimpijska godina potvrdila je visoko mjesto hrvatskog jedriličarskog sporta u svijetu, čime se ponosimo i čemu se radujemo.“

U ime nagrađenih sportaša zahvalio je Tonči Stipanović, vlasnik dvaju najboljih rezultata ove godine, svjetskog srebra i četvrtog mjesta na OI.

– Hvala cijelom timu koji stoji iza nas, mogu samo reći da ćemo se mi kao i uvijek truditi da damo sve od sebe i postignemo što bolji rezultat. Pripreme za Rio već su počele – kazao je skromno jedan od najboljih svjetskih jedriličara u olimpijskom samcu.

Olimpijske igre 2016. godine djeluju u ovom trenutku možda vremenski daleko, ali posao za HJS već kreće. Iduće godine jedri se premijerni Europski kup, Mediteranske igre na rasporedu su krajem lipnja, u rujnu je u Španjolskoj već test event za SP 2014. koje nosi prvih 50% olimpijskih normi... Počinje novi olimpijski ciklus, gotovo cijela jedriličarska reprezentacija 2012. na sigurnom je putu za Rio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije