Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVEZ JE POTVRDIO

Dobre vijesti za ponajbolju hrvatsku skijašicu: Ne mora na operaciju koljena s kojim je već prošla kalvariju

Zagreb: Hrvatska skijaška reprezentacija najavila novu sezonu Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
Igor Kralj/PIXSELL
29.03.2024.
u 12:31

Ponovo je nastradalo lijevo koljeno s kojim je prošla kalvariju 2018. godine. Na Olimpijskim igrama u Pjongčangu pukao joj je prednji križni ligament i u razmaku od nekoliko mjeseci morala je na dvije operacije jer problem nije riješen nakon prve

Hrvatska skijašica Leona Popović srećom, neće morati na operaciju koljena, objavio je Hrvatski skijaški savez. Mlada hrvatska skijašica ozlijedila se na završnici Svjetskog kupa u Saalbachu. U drugoj vožnji zadnjeg slaloma sezone izletjela je sa staze i ostala ležati u snijegu, držeći se za koljeno.

Ponovo je nastradalo lijevo koljeno s kojim je prošla kalvariju 2018. godine. Na Olimpijskim igrama u Pjongčangu pukao joj je prednji križni ligament i u razmaku od nekoliko mjeseci morala je na dvije operacije jer problem nije riješen nakon prve.

Srećom, ovoga puta vijesti nisu toliko crne. Prvi pregled je pokazao parcijalnu rupturu prednjeg križnog ligamenta i istegnuće lateralnog kolateralnog ligamenta te koštanu kontuziju lijevog koljena. Popović je potom napravila dva nova pregleda koljena, jedan kod prof. dr. Christiana Finka u klinici u austrijskom Innsbrucku, koji joj je operirao koljeno 2018. te drugi kod Izv. prof. dr. sc. Damira Hudetza u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, službenoj liječničkoj ustanovi Hrvatskog skijaškog saveza.

"Na oba pregleda ustanovljeno je da je Leonino koljeno klinički stabilno te da joj nije potreban operativni zahvat i da će se ozljeda liječiti konzervativno. Leona će imati četiri tjedna pauze od snježnih aktivnosti te će se u tom periodu rehabilitirati i raditi kondicijske
pripreme i jačanje mišića, a njezin povratak na snijeg očekuje se krajem travnja," poručili su iz Hrvatskog skijaškog saveza.

Leona Popović je sezonu završila kao 15. slalomašica svijeta sa 183 boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije