Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB JE DANAS

Dobre vijesti za hrvatsku reprezentaciju: Na Davis Cupu nastupamo u najjačem sastavu

storyeditor/2023-02-11/PXL_050223_98144848.jpg
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/3
29.03.2023.
u 13:40

U Malagi, u kojoj će se i igrati, saznat ćemo svoje protivnike. U prvoj smo jakosnoj skupini pa ćemo izbjeći aktualnog osvajača Kanadu, zatim Australiju i domaće Španjolce.

Hrvatski su se tenisači u veljači, riječkom pobjedom nad Austrijom s 3:1, plasirali u završnicu ovogodišnjeg Davisova kupa, a danas ćemo doznati i suparnike u skupini, na jednome od četiriju turnira koji su na rasporedu od 12. do 17. rujna. Završni Final Eight održat će se u Malagi od 21. do 26. studenoga.

Zbog toga će i današnji ždrijeb biti održan u Malagi (s početkom u 16 sati), a 16 reprezentacija, sudionica završne faze, podijeljeno je u četiri jakosne skupine. Hrvatska je u prvoj, što je velika stvar, jer to znači da ćemo u skupini izbjeći finaliste lanjskog izdanja, Kanadu (osvajača tog natjecanja u 2022.) i Australiju, te domaćina Španjolsku.

U drugoj jakosnoj skupini su Italija, Velika Britanija, Srbija i Nizozemska, u trećoj SAD, Švedska, Francuska i Češka, a u četvrtoj, najslabijoj, Republika Koreja, Čile, Švicarska i Finska. Dalje idu po dvije najbolje reprezentacije, a ždrijeb će biti napravljen nakon što se okonča natjecanje po skupinama.

I domaćini skupina bit će objavljeni danas, a zna se samo da će oni biti raspodijeljeni u četiri različite skupine.

Ždrijeb se može uživo pratiti na ITF-ovu YouTube-kanalu, kao i na mrežnoj stranici Davisova kupa (daviscup.com).

23.11.2022., Malaga - Jose Maria Martin Carpena Arena. Davis Cup by Rakuten, cetvrtfinale, Hrvatska - Spanjolska. Marin Cilic VS Pablo Carreno Busta Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je lani na završnom turniru u Malagi stigla do polufinala u kojem je tijesno poražena od Australije s 1:2 (u odlučujućem susretu parova Mektić i Pavić dobili su prvi set; nakon što je Ćorić dobio Kokkinakisa, a Čilić izgubio od De Minaura), ali može se reći da je jedna od najuspješnijih nacija posljednjih godina. Dva puta osvajali smo to natjecanje (2005. i 2018.), a još dva puta igrali smo u finalu (2016. i 2021.).

Kako sada stvari stoje, naša bi vrsta u završnici trebala nastupiti u najjačem sastavu, dakle s Bornom Ćorićem i Marinom Čilićem, koji se oporavlja od operacije koljena. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije