Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJIO NASLOV

Direktor Australian Opena otkrio: Đoković je turnir odigrao ozlijeđen, pojavila se pukotina

Australian Open - Men's Singles Final
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS
1/4
01.02.2023.
u 10:06

Srpski tenisač na cijelom je turniru izgubio jedan set i tako stigao do jubilarnog naslova u Melbourneu. Craig Tiley, prvi čovjek Australiana, istaknuo je kako se Đoković usprkos pobjedi mučio s tetivom. Navijači su podijeljeni oko njegove izjave - jedan dio je skeptičan, drugi ne vidi zašto to ne bi bila istina.

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je prvi grand-slam turnir sezone Australian Open pobijedivši u finalu u Melbourneu Grka Stefanosa Tsitsipasa s 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5) nakon tri sata igre. Đokoviću je to rekordni 10. naslov Australian Opena, te 22. grand-slam titula, čime se izjednačio s Rafom Nadalom.Također, u ponedjeljak se vratio na prvo mjesto ATP ljestvice.

Đoković je u Melbourneu slavio 2008., 2011., 2012., 2013., 2015., 2016., 2019., 2020., 2021. Nakon prošlogodišnje deportacije zadržao je niz neporaženosti na terenima Melbourne Parka. Taj niz sada iznosi rekordnih 28 mečeva, a zadnji put je izgubio u četvrtom kolu 2018. kada ga je svladao Južnokorejac Hyeon Chung. Uz deset naslova na Australian Openu, Đoković ima i sedam naslova u Wimbledonu, tri na US Openu i dva na Roland Garrosu.

Direktor Australian Opena sada Craig Tiley otkrio je kako je Đoković zapravo tijekom turnira igrao ozlijeđen. Navodi da je imao pukotinu od tri centimetra na zadnjoj loži.

Dio korisnika Twittera skeptičan je prema njegovoj izjavi jer smatraju da zbog takve vrste ozljede ne bi mogao izdržati do kraja. Drugi, pak, nisu sumnjičavi - za njih svjetski broj jedan može ići do kraja i ozlijeđen. 

Srpska zvijezda i prošlogodišnji pobjednik Nadal imaju dva naslova ispred Švicarca Rogera Federera na vječnoj listi Grand Slam naslova. Slijedi Amerikanac Pete Sampras po broju Grand Slam uspjeha s 14 naslova.

Komentara 1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
13:27 01.02.2023.

Laži laži laži me, ti me lažeš najbolje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije