Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKREĆU SE HNL-u

Dinamu je pobjeda imperativ! Varaždin je plavima važniji od Betisa, ali jedno im nedostaje

Susret Real Betisa i Dinama u playoffu UEFA Konferencijske lige
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
17.02.2024.
u 07:00

U rijetkim trenucima kad se i moglo nešto napraviti i ugroziti gol suparnika, uvijek je negdje zapelo. Uz to, Betis je igrao otvorenije negoli što suparnici u našoj ligi igraju protiv Dinama i zato je bilo više prostora koji se moglo iskoristiti

Dinamo je ostvario odličan rezultat, 1:0 pobjedom nad Betisom u Sevilli otvorio je ozbiljnu mogućnost naći se u četvrtfinalu Konferencijske lige, u četvrtak će u Maksimiru pokušati napraviti taj važan korak i naći se među osam najboljih u tom natjecanju. U svakom slučaju, pobjeda nad Betisom važna je i velika i plavima treba čestitati na njoj. No, sigurno je da se sad ne smiju opustiti i pomisliti kako su tom pobjedom izišli iz krize.

Četiri utakmice u Maksimiru

Partija u Sevilli bila je dobra, nadasve pametna, ali ipak ostavlja i nekakve upitnike. Tako smo se ponadali da je Dinamo krenuo pravim putom kad je odigrao uvjerljivu partiju protiv Gorice, a ispostavilo se da je 'ćorava kokoš nabola zrno', jer nakon toga je uslijedio novi posrtaj protiv Lokomotive. Protiv lokosa smo ponovno vidjeli momčad koja nema ideju u igri. U Sevilli je bilo drukčije, tamo su plavi imali ideju kako doći do dobrog rezultata, odigrali su odličnu defenzivnu partiju i iskoristili tu jednu od rijetkih prilika te stigli do pobjede.

GALERIJA Petković donio Dinamu ogromnu pobjedu protiv Betisa u Konferencijskoj ligi! (0:1)

Susret Real Betisa i Dinama u playoffu UEFA Konferencijske lige
1/14

Ono što se nije moglo vidjeti ni protiv Lokomotive, a ni protiv Betisa igra je prema naprijed. U rijetkim trenucima kad se i moglo nešto napraviti i ugroziti gol suparnika, uvijek je negdje zapelo. Uz to, Betis je igrao otvorenije negoli što suparnici u našoj ligi igraju protiv Dinama i zato je bilo više prostora koji se moglo iskoristiti.

Plavi su iz Seville u Zagreb sletjeli u 4.30 sati u petak ujutro. Vremena za nekakav oporavak nemaju jer već u nedjelju u Maksimiru igraju protiv Varaždina. To je u ovom trenutku ključna utakmica plavima, jednostavno je moraju dobiti da bi držali korak s vodećima, s Rijekom i Hajdukom. A Varaždin sigurno neće ostaviti znatniji prostora plavima, ne treba očekivati da će se visoko postaviti, prije će, kao i većina u ligi, postaviti čvrsti blok i iz kontranapada ili prekida, s kojima u posljednje vrijeme Dinamo ima problema, pokušati ugroziti vrata plavih.

Nakon 2:2 s Lokomotivom, bilo je očito da je dobra utakmica s Goricom bila iznimka, da nije otvorila put kad boljim igrama Jakirovićeve momčadi, da je slavlje i jako dobra partija protiv momčadi iz Velike Gorice bila samo prva lasta, a da na proljeće tek treba pričekati. S obzirom na to, nije zgorega pozvati na oprez i nakon pobjede u Sevilli, a pred dolazak Varaždina.

VEZANI ČLANCI:

Plavi su na noge Betisu ispraćeni s golemom sumnjom, unaprijed su oplakani, a pokazali su da su itekako živi i da ih ne treba nikad otpisivati. Upravo ta partija nudi novi optimizam u mogućnost da Dinamo krene uzlaznom putanjom. Sad ima priliku napraviti lijepi rezultatski niz, ima četiri utakmice u nizu u Maksimiru, u nedjelju dolazi Varaždin, pa u četvrtak Betis, potom slijede Rijeka i Gorica. S prolaskom Betisa i tri pobjede u prvenstvu, krvna slika plavih ozbiljno bi se popravila.

Bernauer je dobitak

Posljednjeg dana prijelaznog roka u Dinamu se nije dogodilo ništa, nije stigao željeni stoper, pa je Jakirović u Sevilli u život vratio Maximea Bernauera, 25-godišnji Francuz dosad je sjedio na klupi, a u četvrtak je u paru sa zemljakom Theophileom odigrao jako dobro i pokazao da se i na njega treba računati, no vidjet ćemo može li tako igrati i u kontinuitetu. I dosad je znao odigrati jednu utakmicu dobro, pa onda u sljedećoj izblijediti.

VEZANI ČLANCI:

Stoperska francuska veza plavih odlično je funkcionirala, a u nedjelju možda vidimo još jednog Francuza, iskaže li priliku novom desnom beku Ronaëlu Pierre-Gabrielu mogla bi u zadnjoj liniji zaigrati tri igrača iz Francuske.

Tko god bude igrao, kakav god sad sastav složio Jakirović, pobjeda je imperativ. No, na takav pritisak odavno su u Maksimiru morali naviknuti, a sami su si krivi što sad jednostavno moraju pobjeđivati, sami su prosuli 22 boda u dosad 21 odigranoj utakmici. Jakirović mora pobjedu protiv Betisa iskoristiti kao okidač za početak prave rezultatske serije bez koje se ne mogu nadati novom naslovu prvaka. Rezultat iz Seville sigurno će dovesti još veći broj navijača na utakmicu, u Maksimiru bi plavi morali imati i veću podršku negoli su imali u Kranjčevićevoj, a tamo je bilo odlično.

VIDEO Jarni za Večernji list otkrio gdje i kako je doznao za odluku HNS-a. Evo prvih reakcija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije