Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI SU DOMINANTNI

Dinamo želi već na jesen osvojiti naslov, a ovo su dobre i loše stvari kod Cvitanovića

Mario Cvitanović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
26.11.2017.
u 11:20

Iako je Dinamo primio samo četiri pogotka u HNL-u, tek protiv ozbiljnih treba vidjeti kakav je u defenzivi

Prošle je sezone Rijeka prekinula dominaciju Dinama, izgledala je odlično, izgledala je baš kao Dinamo kad je bez problema uzimao prvenstva, bila je momčad koja je dobivala utakmice koje treba dobiti. No, kako kažu, kolo sreće se okreće, sada se to kolo opet okrenulo na stranu Dinama, sada plavi rade ono što je momčad s Rujevice radila prošle sezone. I uskočili su plavi u tu ulogu, sad oni kao Rijeka prošle sezone nisu u Europi, i tako fokusirani jure našom ligom.

Malo tko je očekivao da će taj oporavak plavih ići tako glatko, iako ne treba zasluge za uspjehe u prvenstvu pripisivati tome što im je lakše bez Europe. Dobar dio zasluga pripada i treneru. Mario Cvitanović uskočio je u sedlo samo koji dan prije prvenstva, nakon što nije s momčadi odradio pripreme, nego je to učinio Ivajlo Petev, a momčad mu je gurnuta u ruke.

Mario Cvitanović
1/11

Trener radi mini tablicu

Osim u Europi, iz koje je ispao, a da nije izgubio utakmicu (jedna pobjeda i tri remija), zbog koje će se Cvitanoviću uvijek vraćati to ispadanje od Skenderbeua, sve je drugo napravio uglavnom jako dobro. Uvijek može bolje, uvijek se mogu naći i zamjerke. I ima ih, ima stvari koje nam se nisu svidjele, ali osnova je rezultat i igra, a tu se Cvitanoviću mora skinuti kapa. U 22 utakmice nema poraz, pobjegao je konkurenciji s bodovnim saldom, čeka ga jako dobar raspored do odlaska na zimsku stanku s kojim još može povećati svoju bodovnu prednost.

Ne zanima me više ovo što je bilo iza nas, zanima me sad pet utakmica prvenstva i kup susret koje imamo. I samo ću na to gledati, utakmicom s Lokomotivom za nas počinje novo mini prvenstvo do zime i želim da u toj mini tablici mi budemo prvi – kazao je prije susreta s lokosima Cvitanović i odmah upisao pobjedu protiv Tokićeve momčadi. Sad je na redu Rudeš u gostima pa doma kup s Istrom, susreti s Interom, Istrom i Cibalijom. Dakle, plavi već do odmora mogu zacementirati prvo mjesto, znatno još povećati prednost i zajamčiti si da na odmor odu kao budući prvaci.

Cvitanović je dobro posložio momčad, vjerujemo da mu igraju oni koji pokazuju najviše na treninzima i utakmicama. To bi onda bilo logično objašnjenje zašto mu Ante Ćorić nije u ozbiljnim planovima. Jer, vjeruje mladima. Da nije tako, ne bi mu stalno igrali drugi klinci koje je afirmirao više nego prethodnik.

Nemaju ozbiljnih ispita

Cvitanović je donio red u igri plavih, nema više raspadanja linija, velikog razmaka među njima, podignuo je agresivnost i sve to daje rezultate.

Naravno da to sad nije savršenstvo, da je upitno koliko je to dovoljno za nekakve europske ispite, ali u ovom trenutku dojam je da plavi ne bi imali takve muke s norveškim Oddom kakve su imali i da ne bi ispali od Skenderbeua. A to je pomak. Koji će morati biti i veći da bi Dinamo doista bio konkurentan u Europi.

Dominacija Dinama u našoj ligi nagledali smo se svih ovih godina, a onda bi u svakom prosincu slijedilo prizemljenje nakon još jedne neuspješne europske jeseni. Iako je Dinamo primio samo četiri pogotka u HNL-u, tek protiv ozbiljnih treba vidjeti kakav je u defenzivi. Danas protiv Rudeša to ne bi trebao biti problem, Dinamo je u defenzivi ipak znatno bolji od onoga što je imao Hajduk kad su ga Rudešani isprašili na Poljudu i smijenili Carrilla.

Dobre i manje dobre stvari kod Marija Cvitanovića 

Dobre:

Rezultati – otkako je iznenada preuzeo Dinamo, nema nijedan poraz, stvorio je veliku bodovnu prednost u ligi

Disciplina igre – znatno je manje lutanja po terenu, plavi taktički stoje daleko bolje nego prije, u ligi primio samo četiri gola

Afirmacija mladih – Livaković, Sosa, Benković, Olmo, Moro standardni su igrači prvih 11 i igraju sve bolje

Loše:

Ispadanje iz Europe – to će mu zauvijek biti u CV-u, iako su više za to krivi igrači nego Cvitanović koji je tada tek došao

Slučaj Ćorić – ni nakon oporavka ne igra puno. Možda i nije u formi, ali nije ni zaslužio da ulazi u sudačkoj nadoknadi

Slučaj kapetan – Ademi je zaslužio vrpcu koju mu je dao trener, ali Antolić nije zaslužio da odjednom ne bude kapetan

Komentara 6

SE
senior
12:40 26.11.2017.

Cvitanović je godinama vodio mlade uzraste Dinama a sada mu najbolji od njih dolaze na finalizaciju nogometnog školovanja. Mislim da je Dinamo nakon dugo godina nnapravio dobru stvar sa Cvitanovićem., samo hrabro naprijed.

DU
Deleted user
12:25 26.11.2017.

Dinamo šampion.

GU
General_U
14:24 26.11.2017.

nikad lošiji dinamo ima ovoliko bodova prednosti iprid hajduka rijeke osijeka...liga nam je katastrofa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije