Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi uoči Odda

Dinamov 'bili tić': Cvitanović i Petev nisu isti, a drago mi je zbog Hajduka

Nikola Moro
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
23.07.2017.
u 21:30

- Ne znam ništa o Oddu, nisam ih niti gledao, ali moramo pobijediti, kaže Moro.

Dinamo je gladan! Jedini je to zaključak nakon utakmice s Cibalijom. Izgleda da su postili prije Vinkovčana jer ‘napili su im se krvi’ u Maksimiru. Ne samo da su željeli ta tri boda, nego su uživali igrati se s njima; vrtjeti ih oko lopte i puniti im mrežu. Da, bila je to poprilično dosadna utakmica. Samo predstava Zagrepčana, demonstracija onoga što su radili s novim trenerom.

Uvod za Europu je napravljen

I bome su dosta toga napravili. No, možda je za dobar dojam samo ‘kriv’ protivnik. Cibalia je ipak momčad koja se borila za ostanak u 1. HNL.

Nikola Moro
1/14

– Mislim da se vidi da napredujemo. Napravili smo dosta stvari koje smo vježbali na treningu. Zadovoljan sam rezultatom, našom igrom i svojom prezentacijom. Naravno, uvijek se može bolje i vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti još bolji. Najvažnije je da smo napravili dobar uvod za prvu europsku utakmicu ove sezone – rekao je Dinamov Nikola Moro.

‘Bili tić’ u redovima modrih opravdao je činjenicu da ga uspoređuju s Lukom Modrićem. Sada nakon dobrog zagrijavanja za Europu, dolaze Norvežani.

Izgledaju kao prava ekipa

– Nisam ih niti gledao, niti znam išta o njima, ali znam da je to bitna utakmica za nas. Moramo pobijediti. Na svaku utakmicu idemo po pobjedu pa ako budemo pravi, ako budemo radili ono što se dogovorimo, proći ćemo.


Možda još nije gledao kako igra Odd, ali zato utakmicu Hajduka u Sofiji nije propustio.


– Da, naravno da sam gledao Hajduk i drago mi je da su prošli dalje. Isto tako mi je drago i zbog Osijeka i Rijeke. Nadam se da ćemo i mi tim putem.


A malo je vremena ostalo do tog puta. Utakmica trećeg pretkola Europske lige na rasporedu je u četvrtak (20.45 sati). No, uz ovakvu renesansu Dinama i rad s novim trenerom postoji nada da će u Europskoj ligi nešto i napraviti.


Cvitanović mi je bio trener i u juniorima i u B ekipi tako da se dobro poznajemo i lako mi je pohvatati njegove zahtjeve. Mislim da se to i vidi jer napredovali su i drugi igrači nakon što je on došao.


Osim njega došlo je i dosta pojačanja. U zadnje vrijeme svi pričaju o famoznom Malijcu.


– Doumbia još nije s nama trenirao u punom gasu, ali vjerujem da je jako dobar igrač – kaže Dinamov veznjak s brojem 27 koji se veseli novoj prvenstvenoj sezoni s dosta imperativa.

Naslov se mora vratiti u Maksimir, a konkurencija je sve jača.


– Svakako da su se sve ekipe pojačale ove godine. To je jako dobro za hrvatski nogomet i za razvoj igrača i mislim da će i ove godine biti jednako gusto, baš kao i prošle, ali vjerujem da ćemo mi na kraju slaviti.


Ivajlo Petev je prošle sezone malo zakazao. Dinamo je nakon 11 godina nogometne hegemonije ispustio naslov. Možda Cvitanović ima drugačiju viziju.


– Petev i Mario nisu isti, svako ima svoje zahtjeve, svaki od njih inzistira na nekim svojim detaljima, ima tu i jednakih stvari, ali ne bih o tome u detaljima.

A detalji nisu ni potrebni kada se gledaju dokazi na terenu. Dinamo, nakon dosta vremena, izgleda složno.


– Sve je jako pozitivno i dobro. Komunikacija i atmosfera su na nivou i mislim da se to vidi i na terenu i da izgledamo kao prava ekipa – zaključio je Moro.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije