Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovorena suradnja

Dinamo ima dvije nove filijale: 'Postat ćemo najomraženiji u Dalmaciji!'

Dinamo - Bjelovar
Facebook
17.07.2017.
u 18:14

Dinamo dogovorio suradnju s trećeligašima - Bjelovarom i Imotskim

Hrvatski doprvak Dinamo dogovorio je suradnju s trećeligašima - Bjelovarom i Imotskim. I dok su iz redova člana Treće HNL Istok izrazili oduševljenje, neki zaposlenici kluba koji će se ove sezone natjecati u Trećoj HNL Jug ostali su šokirani činjenicom da postaju Dinamova filijala.

- Predsjednik Grubišić ne može donositi odluke na svoju ruku i Imotski predati Dinamu, klub je ipak ugruga građana, a ne privatna firma - ustvrdio je za Dalmatinski portal Vinko Malenica, voditelj djece od mlađih pionira do najmanjih početnika.

- Ako se takav ugovor potpiše, mi ćemo osnovati novi klub! Ne, u toj priči nisam sam. Ja sam već razgovarao s mnogim roditeljima djece svih uzrasta koja u klubu treniraju. Sedam godina vodim najmlađe uzraste i borim se da imaju adekvatan rad i razvoj. Nemam ništa protiv Dinama kao kluba, ali imam protiv Grubišića i takvih koji preko Dinama prikrivaju svoju nesposobnost i neznanje, koji su Imotski odveli u propast. Zbog svoje sebičnosti i bahatosti nisu vodili brigu o tome da će NK Imotski postati jedan od najomraženijih klubova u Dalmaciji. Bio sam jedan od rijetkih koji je još prije tri-četiri godine prognozirao kako će završiti suradnja sa Splitom - kazao je Malenica.

Predsjednik Imotskog, Marko Grubišić, naglasio je kako su pokušali uspostaviti kontakt i s Hajdukom.

 

- Hajduk nam je prirodniji, bliži, no oni su nas odbili. Čak smo pokušali nešto i preko trenera Loze, koji je odavde, ali jednostavno nije išlo - kaže Grubišić i otkriva detalje nove suradnje:

- Dinamo će preuzeti struku, postavit će svog trenera Zvonka Lipovca, koji će procijeniti koliko će igrača iz Maksimira dovesti u naš klub, odnosno imamo li mi koga tko posjeduje kvalitetu za Dinamo. Dinamov čovjek će voditi brigu i o školi, postaviti glavnog trenera, koji će onda dalje uspostaviti ustroj. Škola Imotskoga će biti preslik Dinamove škole nogometa.

A mnogo od suradnje s plavima očekuju i u Bjelovaru. Ugovor bi trebao biti potpisan sutra, a odnosit će se na sve razine - od škole nogometa do seniorske momčadi.

 

- Od svih prvoligaških klubova koji su nam se nudili izabrali smo Dinamo i mislim da nismo pogriješili, ovo je za nas korak prema profesionalizmu, na tom putu Dinamo će nam biti ogledni primjerak. Ovim putem pozivam sve mlade igrače iz regije da se priključe redovima NK Bjelovara jer će imati odskočnu dasku za jedan veliki klub kao što je Dinamo - rekao je presjednik kluba, Juraj Tominac, za Bjelovar.live.

Tako se nakon već poznate Dinamove  'ljubavi' s prvoligašem Lokomotivom dogodila i ona s dva trećeligaša. Dinamovu poziciju učvršćuje i njegova druga momčad koja nastupa u Drugoj HNL, a sve to daje mu dodatnu mogućnost za razvoj igrača.

Komentara 33

Avatar Idler 3
Idler 3
18:49 17.07.2017.

Ovo je čist vredu i ne razmem zakaj v Imotskom jamraju?

DU
Deleted user
18:34 17.07.2017.

Nogomet je jedan od najunosnijih sportova hajduk ne zeli suradnju s imotskim a dinamo im nudi suradnju oni nece zbog cega je li dinamo hrvatski klub tko ce finsncirati nk imotski vino duhan voce autopoduzece napredak agrokoka tko

PE
Peet
19:32 17.07.2017.

Bravo za Bjelovar i Imotski. Sve je to sport i sigurno da ce se manje sredine bolje razvijati uz par kvalitetnijih igraca i trenera. Ne treba na to gledati kroz naocale server - jug. Uostalom Bjelovar je Dinamov grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije