Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maksimir

Dinamo pobjedom najavio prvi europski ispit protiv Odda

Dinamo pobjedom najavio prvi europski ispit protiv Odda
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
21.07.2017. u 21:52

U 2. kolu Prve HNL nogometaši Dinama su u Maksimiru pobijedili Cibaliju sa 4:0. Plavi su dominirali tijekom cijele utakmica, a strijelci su bili Hodžić (2), Fernandes i Ćorić. Momčad Marija Cvitanovića je pobjedom protiv Vinkovčana najavila prvi europski ispit protiv norveškog Odda. Prva utakmica 3. pretkola Europske lige igra se u četvrtak.

Već u 3. minuti plavi su imali dobru priliku za pogodak. Prvo se Gojak nije najbolje snašao, a onda je Soudani pucao iz daljine, ali neprecizno. Cibalia je uzvratila već u sljedećem napadu. Pervan se u Dinamovom šesnaestercu oslobodio svog čuvara, ali nije dobro zahvatio loptu.

Dinamo - Cibalia
1/14

Dinamo je svoju dominaciju naplatio u 10. minuti, kada je Soudani pobjegao obrani Vinkovčana, a Alžirca je u kaznenom prostoru nepropisno zaustavio vratar Šubarić. Armin Hodžić bio je točan s bijele točke i u 11. minuti doveo Dinamo u vodstvo. Soudani je bio posebno dobro raspoložen, te je u 15. minuti probao udarac, ali je lopta otišla iznad grede.

U 23. minuti Alžirac je upisao asistenciju. Uzeo je loptu i sjajno pronašao Fernandesa, koji je ušao s lijeve strane i pogodio suprotan kut vratara Šubarića. Nešto kasnije Šubarić je zbog ozljede morao napustiti teren, a u igru je ušao Brkić.

Nakon drugog Dinamova pogotka igra je splasnula, a onda je u završnici prvog poluvremena ponovno bilo uzbudljivo. Prvo je Galić zaprijetio Dinamovom vrataru Livakoviću i kada već on nije zabio to su učinili plavi. Hodžić i Gojak izbjegli su zaleđe. Gojak je stigao loptu i ubacio, a Hodžić je glavom pogodio za 3:0.

Plavi su u nastavku smanjili ritam, jer sljedećeg tjedna u 3. pretkolu Europske lige igraju  protiv norveškog Odda. Trener Mario Cvitanović je u 60. minuti iz igre izvadio Soudanija, a priliku je dobio Ćorić.

Dinamo je zaprijetio nakon dva udarca iz kuta, prvo je u 65. minuti pokušao Benković, a onda je Fernandes pucao iznad grede.

Prvu utakmicu za Dinamo je odigrao Rrahmani koji je u 68. minuti zamijenio Benkovića. Pritisak Dinama ponovno je urodio plodom u 71. minuti kada je Ante Ćorić zabio za konačnih 4:0.

Dinamo vodi sa šest bodova ispred Hajduka, Intera i Rijeke koji imaju po tri boda uz utakmicu manje.

Komentara 6

BT
blue_terminator
23:02 21.07.2017.

Bravo Modri! Sad Norvežane nakantat, a onda u 3 derbija uzet 9 bodova

MA
..Marsijanac
20:51 21.07.2017.

Zao mi je Cibalije; igraci igraju bez place. Nije mi jasno kako to nogometni savez dopusta.

DU
Deleted user
23:01 21.07.2017.

"..a Alžirca je u kaznenom prostoru nepropisno zaustavio vratar Šubarić..." Hahahahahahahahaha! Pa nije ga ni dotakao. Još jedan u nizu lažnih i izmišljenih kaznenih udaraca za DInamo! Lijepo je počelo prvenstvo. Tamo gdje je stalo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije