Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mario Cvitanović

Doumbia? Nema panike, trenira! Trebamo ga za iduće akcije

Mario Cvitanović
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/7
21.07.2017.
u 16:07

– Pohvatali smo konce, složili strategiju za dalje, prihvatili se rada, rada i samo rada. Sve ide u dobrom smjeru, pozitivni smo.

Želim izazov. Dajte mi da se borim, dajte mi priliku – govorio je prije tjedan dana Mario Cvitanović kada je sjeo na “najvažniji” stolac u Maksimirskoj 128.

A tu priliku, za kojom je vapio, je i dobio. Veliko otvaranje “svoje” sezone imao je na domaćem terenu. Doputovala je u metropolu Istra 1961 i “popila” dva gola. Danas na isti travnjak dolazi Cibalia. A osim novog trenera, i pojačanja kojima se Dinamo počastio u ovom prijelaznom roku na samom ulazu u zagrebačko nogometno svetište, dočekat će ih i Sammirovo lice.

Veliki plakat sve nas još podsjeća na njegov godišnji odmor u Hrvatskoj, na koji je svratio prije povratka u Kinu. No, njegovih se nogometnih vještina više nitko ne boji, tako da Slavonce njegov pogled neće prestrašiti.

Mario Cvitanović
1/11

– Analizirali smo ih i gledali utakmicu protiv Intera. Ima tu stvari koje su jako dobre. Osjetit će se nedostatak Matije Mišića, koji im je otišao, ali ima tamo igrača koji imaju brzinu i neugodan prekid. No, želim da gledamo sebe i našu igru – rekao je Cvitanović prije nove prvenstvene utakmice s Cibalijom koju je skenirao baš kao i stanje u svojoj momčadi.

Svi konkuriraju za Cibaliju

– Pohvatali smo konce, složili strategiju za dalje, prihvatili se rada, rada i samo rada. Sve ide u dobrom smjeru, pozitivni smo. Vrijeme je presudan faktor, a mi ga nemamo puno. Prerano je donositi konkretne zaključke, što se tiče i individualnih i kolektivnih stvari. Donositi zaključke ad hoc nije moj način razmišljanja. Sigurno da ima puno dobrih stvari, ali ima i onih koje se trebaju ispravljati. Radimo na tome da sve korigiramo, ali svlačionica je mjesto na kojem se sve te stvari iznose – objasnio je Cvitanović koji je ulogu trenera ozbiljno shvatio. Kao igrač odigrao je 155. prvenstvenih utakmica u plavom dresu.

Možda će na klupi ostati i dulje. No, tek je počeo. Prvu je utakmicu riješio i tri boda pospremio u džep. A i momčad je u dobrom stanju, tako da ima razlog očekivati i još koji. Za utakmicu konkuriraju svi.

– Imali smo malih problema. Naime, Ćorić je osjetio zatezanje u zadnjoj loži. Radili smo s njim po posebnom programu te se uključuje na trening, a hoće li igrati, vidjet ćemo.

I novo pojačanje, Dinamov “Patrick Vieira”, kako ga zovu, priključio se Ćoriću.

– Doumbia isto tako radi po posebnom programu i trebamo ga za iduće akcije – kratko je odgovorio Cvitanović pa se dotaknuo i odlazaka.

Pojačanja nisu tema

– Guilherme je službeno naš igrač, a o promjenama će se sve znati na vrijeme.

O novim pojačanjima pak nije želio govoriti.

– U ovom trenutku pojačanja nisu tema. Ali, u komunikaciji sam sa sportskim direktorom Vlakom svakodnevno – zaključio je novi Dinamov strateg Mario Cvitanović.

Komentara 1

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
16:21 21.07.2017.

Mario je trener za par utakmica dok gazda duša i srce modre svetinje Zdravko Mamić ne odlući drugačije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije