Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi

Igrači Dinama postaju zabrinuti jer nekima od njih klub traži zamjene

19.11.2017.
u 10:15

Do odlaska na zimski odmor plavi imaju šest utakmica i u tih šest utakmica (pet u prvenstvu i jedna u kupu) neće se maknuti iz Zagreba

Nakon obračuna s Grcima pa razglabanja o visini plaće izbornika Zlatka Dalića, duljini njegova ugovora, pa svakojakih nagađanja o izborima za predsjednika HNS-a, domaća liga kao da je pala u zaborav. No lopte su se nakon te reprezentativne stanke zakotrljale na našim travnjacima, ostale su još dvije današnje utakmice.

Prvo će Dinamo igrati protiv Lokomotive (15 sati), a onda će u Puli (18) kao trener Hajduka debitirati Željko Kopić čije ideje, iako je kratko na klupi, možda možemo naslutiti nakon tih 90 minuta protiv Istre 1961.

Statistika sve govori

Dinamo nakon teškog rasporeda u listopadu, koji je odradio sjajno, uz dva remija u derbijima (Osijek i Hajduk) i pobjede (Rijeka), sad ima znatno lakši raspored. Do odlaska na zimski odmor plavi imaju šest utakmica i u tih šest utakmica (pet u prvenstvu i jedna u kupu) neće se maknuti iz Zagreba.

1/8

Prva je na redu Lokomotiva koja, ako je po statistici suditi, ne bi smjela biti ozbiljniji problem, u dosadašnjih 26 utakmica samo je jednom remizirala s plavima, 25 izgubila. I prema toj statistici Dinamo bi im danas trebao zabiti dva ili tri gola jer u prosjeku im zabija 2,5 golova po utakmica, a primiti jedan ili ostati čiste mreže. Naime, lokosi plavima zabijaju u prosjeku 0,65 pogodaka po utakmici.

Ima i nezadovoljnih

Dinamovci su se nakon spomenute stanke okupili iz raznih reprezentacija pa je to okupljanje obilježeno i druženjem u jednom zagrebačkom restoranu, ne bi li sa što više entuzijazma ušli u ovaj jesensko-zimski dio natjecanja u kojem, budu li “normalni”, mogu samo povećati svoju bodovnu razliku koja je i sad vrlo ozbiljna u odnosu na konkurenciju.

Team-building Dinamu je bio dobra ideja jer među njima bi moglo biti sve više nezadovoljnih. Naime, približava se prijelazni rok i počele su kalkulacije o mogućim dolascima. A kad se za određene pozicije traže nova rješenja, onda oni koji su sad na njima mogu osjetiti ugroženost.

U ovom trenutku to bi mogao biti napadački dvojac Henriquez-Hodžić jer vjerojatan je dolazak Marija Gavranovića iz Rijeke, spominje se i još jedan klasični centarfor pa sadašnji napadački dvojac baš i ne može mirno spavati. Ni desnim bekovima nije lako, Matel je već dulje ozlijeđen, a Stojanović, koji je dosad bio standardan, već je nekoliko puta mjesto prepustio stoperu Rrahmaniju, a i traži se još jedan igrač za tu poziciju.

Trener Mario Cvitanović nije mogao u reprezentativnoj stanci nešto uigravati, nedostajalo mu je pola igrača.

U Lokomotivi nisu previše komentirali priče o tome kako su sestrinski klub iako su takve priče aktualne svaki put kad igraju ova dva kluba. Trener Mario Tokić ne može računati na dva važna igrača, lijevog beka Marija Musu i zadnjeg veznog Ivana Šunjića, dva igrača koja su oblačila dres Dinama.

– Bez njih će biti znatno teže, okosnica su naše momčadi, ali idemo napraviti dobar rezultat u Maksimiru. Budemo li izgledali kao momčad, možemo plavima otežati život – optimističan je Tokić.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

 

Komentara 5

JU
juma
13:18 19.11.2017.

Gradski derbi kao i svaki drugi. Emocionalni naboj, borba do zadnje lopte, suprostavljeni navijacki tabori i uvijek prisutna neizvjesnost.

BL
Blatina19
14:55 19.11.2017.

Ovakvim novinarima zamjena moze biti bilo koji srednjoskolac s dovoljnim iz Hrvatskog.

DO
domxerex
11:56 19.11.2017.

Očito neki prijatelj novinarčića se boji. Igrajte boje i nemate se čega bojati. Isto vrijedi i za hajduk. Ako budu bolje igrali manje će sudci biti krivi za poraze. Dečki manje politike a više igre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije