Naslovnica Sport HNL

Dinamo je napravio nešto nemoguće - spojio Brunu Esih i predstavnicu SDP-a

Preoblikovanje Dinama i dalje stoji, nadležno povjerenstvo nije donijelo odluku može li se s time krenuti ili ne.
19. svibnja 2018. u 13:11 9 komentara 6225 prikaza
Bruna Esih smatra da neće doći do ostavke ministrice Dalić
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Prije mjesec dana, udruga “Dinamo to smo mi” donijela je zahtjeve dijela članova kluba u Dinamo. Klub se, u zakonskom roku, očitovao o svemu tome, drugim riječima odbacio je sve što je u tom podnesku stajalo.

Lokomotiva - Dinamo Prijedlog Gradska skupština odbila “Dinamo – to smo mi”

– U svemu što se u javnost iznosi puno je minucioznosti, poluinformacija pa i laži. Istina je da je naš Statut usklađen sa Zakonom o udrugama, to je potvrdio Gradski ured, Ministarstvo uprave kao i Visoki upravni sud. Možda se to nekome ne sviđa, o dojmovima možemo razgovarati, ali argumenti su ono čime mi baratamo – kazao je potpredsjednik Dinama Tomislav Svetina.

Kad je o pozivanju na Zakon o udrugama riječ, tu je “Dinamo to smo mi” očito krenuo u napad po starom zakonu, koji je ukinut 2014. Današnji Statut Dinama usklađen je s novim zakonom. Pa tako i sastav Skupštine plavih.

Bruna Esih smatra da neće doći do ostavke ministrice Dalić
1 / 11
Poput bombe odjeknula je vijest da je Diego Maradona stigao u bjeloruski Brest.

– Ktome, stalno se provlači da ne provodimo odluke sportske inspekcije, a to nije istina. Inspekcija je bila u našem klubu, našla je neke pogreške i te smo stvari promijenili te je inspekcija završila s nadzorom kluba 7. lipnja 2016. godine – kaže Svetina.

Udruga “Dinamo to smo mi” išla je prema Gradu Zagrebu i tražila da se zaustavi postupak preoblikovanja kluba. Gradski odbor za obrazovanje i sport pozvao je članove spomenute Udruge i predstavnike Dinama da iznesu svoje argumente i zahtjev za zaključak koji je trebao glasiti:

– Gradska skupština Grada Zagreba protivi se preoblikovanju sportske udruge GNK Dinamo Zagreb u sportsko dioničko društvo prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori u skladu s pozitivnim propisima.

Taj zaključak nije prošao, dva glasa od pet članova bila su za to da se s time ide pred Skupštinu grada.

– Eto, dokaz je to da Dinamo spaja i nespojivo, da su na istoj strani Bruna Esih i predstavnica SDP-a – pomalo je sarkastičan bio Svetina zbog istog stava desnice i ljevice.

Odbio je Dinamo priču i o financijama te ustvrdio da je od Grada dobio 200 milijuna kuna u deset godina, a u imovinu Grada i prirez Gradu dao 230 milijuna.

No, preoblikovanje Dinama i dalje stoji, nadležno povjerenstvo nije donijelo odluku može li se s time krenuti ili ne.

– I oni su pod pritiskom, prate što se iznosi u javnosti. Ali, zašto još nema odluke, ne znam – kaže Svetina.

Kako bilo, plavi danas igraju posljednju utakmicu HNL-a, s Interom u 19 sati. S novim trenerom Nenadom Bjelicom.

– Puno sam razgovarao i s igračima, ljudima u klubu, pa o mogućim pojačanjima, puno je posla. Danas nemamo imperativ jer smo prvaci, ali želimo pobijediti. Neću nikoga čuvati zbog finala kupa, tek ću neke povratnike, poput Olma, dozirati – kazao je Bjelica. Ulaz na istok je slobodan, poklon je i posebna majica, za sjever je 10, a za zapad 30 kuna.

Nenad Bjelica UPOZNAJTE BJELICU Kako je novi trener Dinama srušio Barcu i zamrzio ‘Panenku’ Romeo Jozak (1) NIJE BIO DUGO BEZ POSLA Hrvatskog trenera želio i Dinamo, sad će voditi ugledni klub?! Nenad Bjelica PREDSTAVLJANJE Bjelica: Razumijem taj frustrirajući potez, nije mi drago, ali...
Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • dom7:

  Ako je nesto dobro, zasto svi nebi bili za,bez obzira na uvjerenja?

 • Avatar Mabolimekrac
  Mabolimekrac:

  Clanak dosta nejasan, osim u dijelu da su clanovi udruge na vi sa zakonima. Ne poznaju statute, zakone, ne priznaju odluke suda, ali glavno da su namirisali lovicu...

 • zanaše1:

  Pa nismo Ajduk da će ulica vodit klub,mršššš od Dinama.