Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA SKUPINU LP-A

Dinamo je do sada četiri puta igrao s Ferencvarošom i ima dobra iskustva

Zagreb: Prijateljska utakmica GNK DINAMO – NK CELJE
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31.08.2020.
u 14:41

U dosadašnja četiri dvoboja Dinamo je triput pobijedio, a jedan je dvoboj završio bez pobjednika.

Nogometaši Dinama će po peti put u povijesti igrati protiv Ferencvarosa u europskim klupskim natjecanjima, a drugu godinu zaredom mađarski prvak je jedna od momčadi koja se zagrebačkom klubu našla na putu u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

U dosadašnja četiri dvoboja Dinamo je triput pobijedio, a jedan je dvoboj završio bez pobjednika.

Na putu prema grupnoj fazi Lige prvaka u prošloj sezoni, Dinamo je u 3. kolu kvalifikacija igrao protiv Ferencvarosa. U prvoj utakmici na Maksimiru rezultat je bio 1-1. Strijelac za Dinamo bio je Dani Olmo, a za Mađare David Siger.

U uzvratu na Groupama Areni bilo je 4-0 za momčad pod vodstvom Nenada Bjelice, a golove su postigli Arijan Ademi, Bruno Petković, Dani Olmo i Amer Gojak.

Prije tih obračuna Dinamo i Ferencvaros su se borili za ulazak u finale Kupa velesajamskih gradova u sezoni 1962./63. U Budimpešti je bilo 1-0 za Dinamo, a u uzvratu 2-1. Zagrepčani su u finalu u dvije utakmice poraženi od Valencije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije