Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maksimir

Plavi počastili Istru, a zamalo i Cibaliju

17.12.2017.
u 09:18

Dinamo je bez poraza zaključio ovu polusezonu i s velikom prednosti odlazi na zasluženi odmor

Dinamo je jučer igrao s Cibalijom, ali važniju, ljudsku “utakmicu” odigrao je prije toga. Naime, ponukani teškim životom igrača Istre 1961 koji mjesecima nisu dobili plaću, a i dalje se bore za svoj prvoligaški život, igrači Dinama samoinicijativno su sakupili novac i u dogovoru s kapetanom Istre Hadžićem poslali novac kolegama u Puli. 

Svaka čast dečkima iz Dinama koji su pokazali ljudskost i solidarnost.

Cibaliju nisu počastili bodom

– Odlučili smo pomoći prijateljima u nevolji i tu ne postoji nikakva pozadina. Ne želim da netko ovo shvati kao milostinju, već isključivo kao čin solidarnosti i kolegijalnosti. Pratimo što se događa u Puli i žao mi je što su se igrači Istre ni krivi ni dužni našli u ovakvoj situaciji. Nije normalno da netko pošteno radi svoj posao, a da bude gladan, da ga izbacuju iz stana i da nema osnovnih uvjeta za život. Ova je ideja nastala u našoj svlačionici i kao kapetan Dinama pozivam sve ostale igrače iz klubova u našoj ligi da naprave istu stvar, sukladno svojim mogućnostima. Najmanje što možemo učiniti u ovom trenutku jest svojim kolegama i prijateljima iz Istre 1961 i njihovim obiteljima dati priliku da dostojanstveno provedu blagdane – kazao je o toj lijepoj “utakmici” kapetan Dinama Arijan Ademi.


1/11

U utakmicu za kraj sezone Dinamo je, što zbog ozljeda, kartona ili ranijeg odmora, ušao sa samo 16 igrača, dva mjesta na klupi ostala su prazna, a jedno je zauzeo i mladi Antonio Marin, krilni napadač koji će siječnju napuniti 17 godina i ovo mu je prvi put u HNL-u da je bio u konkurenciji za prvu momčad plavih.
Iako je prošlih dana bilo puno kiše, maksimirski travnjak dočekao je igrače Dinama i Cibalije u odličnom stanju.

I Dinamo je navalio, stisnuo Cibaliju od samog početka i već u dvadesetak minuta plavi su imali nekoliko prilika, a najbolje nije iskoristio Soudani, bio je sam na dva metra, no Šubarić je nekako obranio, kasnije je pucao pored vratnice. Kako je vrijeme odmicalo, ti su napadi plavih postajali jaloviji, igra sporija, a tako je bilo teško probiti borbenu obranu Vinkovčana pa je do odmora nisu ni probili.


U nastavku je dobro tukao Doumbia, pa promašio Ćorić, zaprijetio Soudani, ništa nije ulazilo, sve do 79. minute kada je glavom uspio zabiti Henriquez. Možda je to i njegov posljednji pogodak jer je bio blizu odlaska iz Dinama u Meksiko.

Tako plavi ipak nisu počastili Cibaliju bodom, nisu joj pomogli plijenom kao što su novčano pomogli igračima Istre. Dinamo je bez poraza zaključio ovu polusezonu i s velikom prednosti odlazi na zasluženi odmor.

Jesen bez poraza

– Igrači su zaslužili odmor, i u ovoj utakmici bili smo dominantni, imali više od 20 udaraca, od toga 15-ak u okvir gola, no vratar Cibalije zaslužio je desetku. Lomili smo Cibaliju i na kraju je slomili. Igrači su bili motivirani, željni, a to se vidjelo i po emocijama kad smo zabili gol. Zahvaljujem igračima na svemu odrađenom, kao i svima koji su bili uz nas – kazao je trener Dinama Mario Cvitanović zadovoljan s jeseni bez poraza, iako kaže da o tome nije razmišljao.


Cibalia je tako ostala u svojoj borbi za bodove ostanka, ali i u borbi za preživljavanje.


– Ne volim o tome, ali nije kod nas situacija ništa bolja nego u Istri, nadam se da ćemo se do nastavka prvenstva konsolidirati. A protiv Dinama smo dobro odradili posao, napravili ga nervoznim, primili nesretni pogodak, možda i nakon prekršaja na našem igraču, ali plavi su bili bolji i zaslužili pobjedu – kratko je kazao trener Cibalije Mladen Bartolović.

1/6

Komentara 5

GS
gskrlec67
11:24 17.12.2017.

Svaka cast deckima na solidarnosti.....ali bojim se ce ovo biti samo povod novinarima da jos zesce napadnu dinamo.Sad ce biti dinamo placa i igrace Istre,i takvi glupavi naslovi.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
09:52 17.12.2017.

e ovo je za svaku pohvalu!!! svaka cast

ON
ON
09:50 18.12.2017.

Evo čistog primjera da smo izgubljeno društvo.Igrači Dinama naprave gestu godine,pomažu kolegama u nevolji i sada se moraju braniti,dali je to uredu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije