Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE U SVLAČIONICI

Dinamo bi rado prodao Brunu Petkovića, no postoji jedan veliki problem

Bruno Petković
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
20.06.2022.
u 07:00

Dinamo bi volio dobiti ponudu za Brunu Petkovića jer je pun napadačkih opcija, no za njega zasad nema zanimanja

U svoja dva reda Dinamo se pojačao, a sad mu još ostaje naći pojačanje za još jedan, obrambeni red. Naime, plavi su pojačali konkurenciju u veznom redu s Robertom Ljubičićem koji je stigao iz bečkog Rapida. U napadu nisu mogli ni naći bolje pojačanje od Josipa Drmića, drugog strijelca naše lige u prošloj sezoni. U Dinamu sad stoga gledaju prema igračima koje bi mogli dovesti na stopersku poziciju.

Plavi pregovori s Atalantom

U ovom trenutku, brojčano, plavima ne treba ni stoper, no koliko znamo, traže neko novo ime koje će biti ozbiljan konkurent za to mjesto. Naime, Theophile-Catherineu i Dilaveru sljedećeg ljeta ističu ugovori i ovo je posljednji trenutak da se za njih dobije barem nekakva odšteta. Rasmus Lauritsen i Josip Šutalo u posljednje su vrijeme postali udarni stoperski par Dinama, jako dobro funkcioniraju, a Theophile je pomalo pao u drugi plan. Uz to, jako je skup, jedan od igrača s najvećom plaćom u Maksimiru, a kako je u ovom trenutku tek treći izbor, logično je da bi ga Dinamo rado prodao, čak i ne traži veliku odštetu. Dilaver je došao da bi popunio konkurenciju, njegov odnos prema radu nikad nije bio upitan, a svidjelo se to i Čačiću. No ne treba čuditi ako i on ode, iako će kao pričuvna opcija uvijek dobro doći, 31 mu je godina, iskusan je i dobro poznaje i momčad i našu ligu.

Dinamo ima i Dinu Perića, a taj dečko doista nije imao sreće s ozljedama. Dugo je već u Dinamu, ali je i često pod liječničkom paskom. I kad počne igrati u kontinuitetu, kad uhvati pravu formu koja mu je donijela i poziv za reprezentaciju, stigne ga nova ozljeda. Sad se vraća u momčad i bude li zdrav, sigurno će ozbiljno konkurirati za momčad koja će pred sobom imati mnogo utakmica bude li sve kako se planira, odnosno uđe li Dinamo po svom običaju u skupinu nekog od europskih natjecanja.

Nagađalo se da Dinamo želi dovesti Boška Šutala, igrača Atalante, našeg mladog reprezentativca koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Veroni. To bi sigurno bilo sjajno rješenje, Šutalo je mlad, s puno igračkog staža, pa i polivalentan u zadnjem redu. Jedini je problem što je dosta skup. Dinamo pokušava raditi na tom transferu i bez obzira na cijenu nije odustao, no pokušava naći pravi model, odnosno platiti ga što manje. On ima ugovor s Atalantom još tri godine, klub iz Bergama kupio ga je od Osijeka za četiri milijuna eura pa bi, u slučaju da ga puste, željeli vratiti uloženo.

Nije nemoguće da će plavi pokušati Boška dovesti na posudbu, s opcijom kupnje za godinu dana, a tada bi možda i cijena bila nešto manja.

Spominjao se i Toni Borevković, koji je prije dva dana proslavio 25. rođendan kao igrač portugalske Vitorije Guimaraes. Nekadašnji igrač mlađih kategorija Dinama pa Rudeša i Rio Avea dobro igra u Portugalu i malo je jeftiniji od Šutala, ali za njega zanimanje pokazuju i drugi portugalski klubovi.

Uspiju li plavi dovesti jednog od ta dva stopera (bliži je Boško Šutalo), a možda imaju i nekog trećeg u rukavu, netko će od aktualnih sigurno morati otići.

Gužva u ofenzivi

Za dovođenje skupih pojačanja plavima će trebati i novac. Iako u klubu ističu da Dinamo nije u situaciji da mora nekoga prodati, sigurno je da će za mu dovođenje novih igrača trebati sredstava. Iako euri od prodaje Olma, Stojanovića.... i dalje stižu, iako se plavi nadaju Ligi prvaka i bogatim nagradama koje idu i do 20 milijuna eura, proračun od 60 milijuna eura nije lako napuniti. Stav je Dinama da ne prodaju nikoga od stožernih igrača do kraja europskih kvalifikacija jer znaju koliko im natjecateljski, ali i financijski znači Europa. No prodaje će biti pri kraju prelaznog roka, ako ne i prije, a stigne li doista prava, bogata ponuda, u Maksimiru neće baš lako na nju zažmiriti, uostalom, tko i bi? Može se očekivati da će doći ponude za Luku Ivanušeca, ali i za vratara Dominika Livakovića koji se u subotu oženio, a nakon bračnog 'ugovora', nije nemoguće da stavi potpis i na transfer. Koliko znamo, želi ga Lazio, pa ako klub iz Rima 'iskrca' desetak milijuna eura, plavi će pustiti Livakovića, a na vrata će Ivan Nevistić.

Vidjet ćemo hoće li ponovno biti ponuda za Mislava Oršića koji bi rado otišao u Englesku. Dinamo bi volio kad bi dobio solidnu ponudu za Brunu Petkovića, ali toga nema i teško je ju je očekivati iako se u završnici prvenstva Petko probudio. Dinamo tu sad ima Drmića, ali u ofenzivnom dijelu tu su spomenuti Oršić, Emreli, te Špikić i Menalo kao krila, pa Andrić i Jurić kao špice. I tu će biti 'provjetravanja'.

>> Pogledajte i kojih će se igrača Hajduk riješiti

 

Ključne riječi

Komentara 21

DM
drazen.muhvic
09:17 20.06.2022.

Nekima je 1,5 milijuna € ogroman novac za otkupiti ugovor, a Dinamu nije cilj i nema potrebu prodati igrača u bescijenje...

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
08:19 20.06.2022.

Teško je prodat nekvalitetne igrače

JM
JMN
11:57 24.06.2022.

Ne razumijem. Bolji od Rebića, Kramarića, Livaje i Budimira, a da nema kupaca. Kako to? Kako to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije