Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako protiv Messija?

Deschamps traži Dalićev recepet: Moramo ga limitirati!

Didier Deschamps
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
29.06.2018.
u 20:05

- Kada igrate protiv Argentine i Messi je na terenu, tada postoji nekoliko načina da se ograniči njegov utjecaj na razvoj događaja - rekao je Deschamps

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps izjavio je u petak, dan uoči utakmice osmine finala na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine (Kazan, 16 sati) kako zna način kako zaustaviti najboljeg argentinskog igrača Lionela Messija.

- Messi je Messi, pa on je postigao 65 golova u 127 utakmica za reprezentaciju. Nadamo se kako ćemo ga limitirati iako znamo da je njemu potrebno vrlo malo prostora kako bi napravio razliku. No, kada igrate protiv Argentine i Messi je na terenu, tada postoji nekoliko načina da se ograniči njegov utjecaj na razvoj događaja - rekao je Deschamps.

>> Pogledajte Večernji pressing s Marijem Stanićem

U tri utakmice u skupini Messi je postigao samo jedan pogodak i to onaj vodeći u ključnoj 2:1 pobjedi protiv Nigerije u posljednjem kolu kojom je Argentina ostala u natjecanju. U remiju (1:1) protiv Islanda promašio je kazneni udarac, a u debaklu protiv Hrvatske (0:3) nije se primijetio.

No, osim što mora paziti na Messija, Francusku muči i neučinkovitost u napadu, u prve tri utakmice postigla je tek tri gola, a njezin prvi napadač Antoine Griezmann u strijelce se upisao samo udarcem s bijele točke protiv Australije.

- Naravno da se od Antoinea očekuje mnogo jer je on jedan od najboljih igrača na svijetu. Očekivanja su i porasla nakon što je prije dvije godine odigrao odlično na EURU. Ali, kao što smo i ranije najavljivali, sada kreće novi turnir i moramo se osloniti na našu kolektivnu snagu. Imamo mnogo mladih i talentiranih igrača koji mogu stvoriti razliku u bilo kojem trenutku utakmice - izjavio je francuski vratar i kapetan Hugo Lloris.

Didier Deschamps
1/10

Komentara 1

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
10:33 30.06.2018.

Francuska ispada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije