Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTSKA OBITELJ

Dea i Mia pokupile talent i tvrdoglavost od oca Igora Štimca

Dea Stimac
Ivo Čagalj/PIXSELL
21.03.2010.
u 12:53

Luka nije naslijedio očev nogometni gen. Nekoliko godina trenirao je tenis, danas studira u Švicarskoj.

Svaki put kada nastupa njegova 12-godišnja kći Dea, Zagrebov trener Igor Štimac je na tribinama. Obaveze u Zagrebu u tom slučaju redovito prepušta pomoćnom treneru Miši Krstičeviću.

Tereni Teniskog kluba Split Deu su privukli prije otprilike četiri godine. A u posljednjih mjesec dana osvojila je tri turnira.

Tenisačica bez tereta

Očev sportski gen nije ju mogao promašiti. A na istim terenima karijere su započeli Goran Ivanišević, Mario Ančić, Nikola Pilić...

– Trudim se doći svaki put kad igra na turnirima. Nisam ovaj vikend htio propustiti njezin nastup na Otvorenom prvenstvu u Rijeci, gdje je pobijedila i u paru i u singleu. Svaki dan ima sve veću volju za igranje tenisa, što me iznimno veseli.

Dobri uspjesi očito su pobudili velik motiv. Najvažnije mi je da se bavi sportom i da uživa u tome, a posve je nevažno hoće li napraviti karijeru. Trenira svakodnevno u Teniskom klubu u Splitu. Supruga Suzana tu odrađuje veliki dio posla jer ju svaki dan vodi na treninge – kazao je Štimac.Dea svakodnevno trenira pod nadzorom privatnog trenera. A osim školskih obaveza rado piše i pjesme.

– Definitivno ima očevu karakternu crtu. Tvrdoglava je na njega. Najvažnije je da to voli i da je sretna – otkrila nam je Suzana Štimac, koja je svoju strast za slikanjem podredila ljubavi za sportom svoje djece.

U obitelji Štimac jasno je pravilo oduvijek bilo da se djeca odgajaju neovisno u medijskom tretmanu roditelja i tomu da su poznati. Dea je trenutačno 14. na rang-listi tenisačica u Hrvatskoj, a termine treninga i sve tehničke detalje oko tenisa sama dogovara, što dovoljno govori o tomu da ne razmišlja o bremenu poznate obitelji.

No, Dea nije jedina u obitelji Štimac koja posjeduje sportski gen. Njezina sestra, 15-godišnja Mia, bavi se plesom.

Prva u street plesu

– U Pisarovini je na Prvenstvu Hrvatske nedavno osvojila jedno drugo i jedno prvo mjesto u street plesovima – ističe Igor.

Sin Luka krenuo je drugim smjerom, nogomet ga nije pretjerano zanimao. Igor ne žali što sin nije krenuo očevim stopama.

– I on je nekoliko godina trenirao tenis u Splitu. No, već je godinu dana u Luganu, gdje studira na Franklin Collegeu internacionalni biznis – zaključio je ponosni otac Igor Štimac.

Komentara 1

JA
jankoprekobrda
17:17 21.03.2010.

je i tata im je uspijesan, cekaj u cemu ono daj te mi vremena da se sijetim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije