Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVARAJU PIPU

Darinko Kosor predložio: Dinamu iduće godine ne treba dati ni kune

Darinko Kosor
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
05.12.2014.
u 17:43

– Stadion moramo plaćati jer je u vlasništvu Grada, a gospođa Sandra Švaljek i ja predložili smo da Dinamu u idućoj godini ne damo ni kune – rekao je Kosor.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor predložio je da Dinamo više ne dobiva novac od Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga. Taj bi novac radije dao socijali.

Upitan koliko novca Zagreb i Holding uplaćuju Dinamu, Kosor je gostujući na Radiju 101 odgovorio:

– Holding već godinama ne daje novac Dinamu i zato je na sudu s klubom. Grad daje novac samo za stadion i omladinsku školu, novac ne ide na druga sredstva. Stadion moramo plaćati jer je u vlasništvu Grada, a gospođa Sandra Švaljek i ja predložili smo da Dinamu u idućoj godini ne damo ni kune.

Podsjetimo i da je novac koji se izdvaja za vrhunski sport u Zagrebu (od čega najveći dio ide Dinamu) u sadašnjem prijedlogu proračuna za 2015. godinu posve eliminiran.

>> Respektiramo Rijeku, ali imamo bolje igrače!

Komentara 30

MA
MagnusJohnson
18:14 05.12.2014.

Nemoj tako Darinko, što će sada biti izgovor komunjarama iz Splita za dominaciju Dinama.

ST
stefj
18:03 05.12.2014.

Hm, na kraju će to i završiti tako da će Mamić napraviti stadion, a onda će Maksimir potpuno propasti... Tu je još jedan problem, a to je da ako grad ne daje novac Dinamu, onda ne bi smio dati niti jednom drugom klubu, jer se po zakonu novac daje klubovima za dosege u vrhunskom sportu. Ako se to želi mijenjati, onda je potrebno promijeniti zakon. Ovako preko koljena, opet će građani platiti, jer se nekom nešto ne daje što po zakonu ima pravo. Taj netko će ih ili ih je već tužio i dobit će spor...

Avatar rajetin
rajetin
18:07 05.12.2014.

Konačno nešto pametno! Davanje novca Dinamu (ili Hajduku, Rijeci...) nije ulaganje u sport nego doniranje privilegiranima. Nogomet je profesionalni sport, vrti se ogromna lova, sijevaju miljuni kada se prodaju igrači. Gdje završava ta lova? U čijem džepu? Ono ruglo nasuprot maksimirske šume treba srušiti. To je danas prostor u centru grada koji se može dobro prodati i na njemu zaraditi. Novi gradski stadion (ako za njim postoji potreba) treba sagraditi na jeftinijem zemljištu. Predlažem Blato, nasuprot Jaruna, Mladosti, uz Savu i uz Arenu. Sportska zona uz Savu. Dobro povezana s ostatkom zemlje. Mali, multifunkcionalni stadion (ne više od tridesetak tisuća mjesta), ali komforan i prilagodljiv različitim svrhama. Idemo delati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije