Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski arbitražni sud

CAS poništio odluku Uefe, Albaniji pobjeda, Srbija na minus 2 boda!

dron
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
10.07.2015.
u 11:30

"Činjenica je, također, da su srpski navijači utrčali na teren, napali albanske igrače i nekima nanijeli ozljede. CAS će biti neumoljiv"

Prekinuta utakmica kvalifikacija za Euro 2016. godine između Srbije i Albanije registrirana je rezultatom 3:0 za Albaniju i na taj je način poništena odluka Uefe! Presuda je to Sportskog arbitražnog suda (CAS), koju su već jutros najavili danski mediji.

"Sud za sportsku arbitražu već je znao promijeniti odluku neke druge institucije ili nadležnog saveza. Činjenica je da se iznad terena pojavio dron sa zastavom koja je provocirala Srbe. Međutim, ona nikome nije naudila i direktno nanijela štetu. Činjenica je, također, da su srpski navijači utrčali na teren, napali albanske igrače i nekima nanijeli ozljede. CAS će biti neumoljiv", pisali su Danci.

Podsjetimo, utakmicu je obilježio dron i tučnjava na terenu, a Uefa ju je registrirala 3:0 za Srbiju, ali joj odmah i oduzela tri boda zbog propusta u organizaciji. Međutim, na to su se žalila oba Saveza, a CAS je odbacio žalbu Srbije te djelomično uvažio žalbu Albanije jer nije pronašao dokaz da su Albanci odbili nastavak utakmica, a za prekid odgovornima smatraju navijače Srbije i lošu organizaciju.

Situacija u skupini sada se mijenja, Albanija je s nova tri boda skočila na 2. mjesto skupine I (ima isti broj bodova kao i Danska), s utakmicom manje i dva boda manje od vodećeg Portugala. Srbija je posljednja s minus dva boda!

>>Ivanović: Utakmica protiv Albanije mi je najgori događaj u karijeri

>>'Nećemo dopustiti da se Srbi, koji su izvršili nasilje, prikazuju kao žrtve!'

>>Albanci reprizirali Beograd, ovaj put susret nije prekinut

Ključne riječi

Komentara 38

MK
marcel.kocan
11:47 10.07.2015.

a zašto panika kad su ionako ispali iz kvalifikacija

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
12:09 10.07.2015.

Naši susjedi imaju razvijenu naviku svjetska nogometna prvenstva pratiti putem malih ekrana.

CA
Car1994
12:35 10.07.2015.

Ljudi, da se ne lažemo, mi ni nemamo šanse za prolaz. Što mislite da paničimo? Oguglali smo na lošu igru naših reprezentativaca. Tužno je, ali zato Hrvatska ima fenomenalnu ekipu koju je uživanje gledati. Ja u svemu za vas navijam kad nama ne ide, ipak ste nam vi susedi. Pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije