Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNI TURNIR

Danci jurišaju po obranu zlata, Francuska i Španjolska žele ih u tome spriječiti

Reuters
26.07.2021.
u 16:23

U skupini A vode Francuska i Španjolska sa po četiri boda, dok u skupini B po dvije pobjede imaju Danska i Švedska.

Osvajači zlatne rukometne medalje u Rio de Janeiru, Danci upisali su i drugu pobjedu na OI u Tokiju pobijedivši u susretu skupine B Egipat 32:27.

>>> Jelić i Kanaet donijeli Hrvatskoj zlato i broncu

Egipat je na poluvremenu vodio sa 15:14, no olimpijski i svjetski prvaci su u nastavku zaigrali daleko ozbiljnije upisavši pobjedu 32:27.

Najefikasniji u danskim redovima bili su Mikkel Hansen s devet i Mathias Gidsel s osam golova, dok je sjajni Niklas Landin imao 14 obrana. Egipat je predvodio Ahmed Mohamed sa šest golova.

Drugu pobjedu su ostvarili i Francuzi i Španjolci u skupini A. Francuska je pobijedila Brazil 34:29, dok je Španjolska bila bolja od Norveške 28:27.

Francusku su predvodili Michael Guigou, Nikola Karabatić i Nicolas Tournat sa po četiri gola, dok je kod Brazila najefikasniji bio Leonardo Dutra sa 10 golova, 

Španjolska je u prvom kolu s golom razlike dobila Njemačku (28:27), a istim rezultatom i Norvešku.

Pogodak odluke zabio je Aleix Gomez iz sedmerca nakon isteka vremena. Španjolci su imali 18 sekundi za posljednji napad i uspjeli su izboriti sedmerac.

Kod Španjolske je najefikasniji bio Adrian Figueras sa 10 golova, dok je Norvešku predvodio Magnus Joendal s devet golova.

U skupini A vode Francuska i Španjolska sa po četiri boda, dok u skupini B po dvije pobjede imaju Danska i Švedska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije