Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - VILLAREAL

Dambrauskas održao konferenciju uoči sutrašnje utakmice, naslutio 'sudbinu' Kalinića i Fossatija

Split: Zagrijavanje igrača prije početka utakmice HNK Hajduk - Vitoria SC
Miroslav Lelas/PIXSELL
17.08.2022.
u 21:00

Villarreal je prošle sezone stigao do polufinala prestižne Lige prvaka, gdje ga je pobijedio Liverpool, no u prvenstvu je zauzeo tek sedmo mjesto čime je izborio nastup u Konferencijskoj ligi.

Trener nogometaša Hajduka Valdas Dambrauskas uoči prve utakmice 4. pretkola Konferencijske lige protiv Villarreala u Valenciji (20.45 sati) rekao je kako mu je namjera da igrači uđu hrabro u utakmicu protiv favoriziranog protivnika i daju svoj maksmimum čime bi došli do pozitivnog rezultata.

"Ovo je jedan od najvećih izazova s kojima se susrećemo. Naša namjera je igrati hrabro, ne skrivati se, dati 100 posto svojih mogućnosti i pokazati zajedništvo. Ako svi daju sve od sebe već smo napravili veliku stvar. To sam rekao igračima", izjavio je Dambrauskas u srijedu na konferenciji za medije.

Villarreal i Hajduk će u četvrtak odigrati prvu utakmicu 4. pretkola Konferencijske lige, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Splitu. Pobjednik tog dvomeča će nastupiti u natjecanju po skupinama tog natjecanja uspostavljenog prošle sezone.

"Na ovu utakmicu ne gledamo kao na pritisak već kao na priliku. Cilj nam je ispuniti plan, a kada se on ispuni, obično dođe rezultat", rekao je trener Hajduka.

Odbio je reći s kojim bi rezultatom bio zadovoljan na stadionu "Ciutat de Valencia", udaljenom 60 kilometara od gradića Vila-real.

Hrvatski doprvak Hajduk u subotu je izgubio na gostovanju kod prvaka Dinama s 1-4 dok je Villarreal u španjolskom prvenstvu slavio 3-0 kod Valladolida, povratnika u prvu ligu.

"Naš posao je gledati naprijed i biti okrenut ovoj utakmici", poručio je trener "bilih".

U Valenciju su doputovali oporavljeni napadač Nikola Kalinić i veznjak Marco Fossati, no Dambrauskas je dao do znanja da bi obojica mogli biti na klupi za pričuve.

"Obojica su ovdje. Fossati će večeras imati treći trening no nije spreman za utakmicu od početka. Kaliniću je potrebno više vremena jer je bio duže od mjesec dana izvan terena", rekao je trener Hajduka.

Hajduk, lanjski osvajač Hrvatskog kupa i drugoplasirani u prvenstvu, u srijedu je od 20.30 odradio posljednji trening uoči utakmice.

Villarreal je prošle sezone stigao do polufinala prestižne Lige prvaka, gdje ga je pobijedio Liverpool, no u prvenstvu je zauzeo tek sedmo mjesto čime je izborio nastup u Konferencijskoj ligi.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar antikomunist10
antikomunist10
23:09 17.08.2022.

Ako svi iz Hajduka daju 300% - onda ce izgubiti samo s 5:0

DU
Deleted user
09:23 18.08.2022.

Slijedi potop.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije