Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO KAŽETE NA SASTAV?

Dalićevih 11 za Rusiju: Krama u špici, Pašalić od prve, a lijevi bek je uvijek škakljiv...

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska
Luka Stanzl/PIXSELL
01.09.2021.
u 14:16

Ne uspije li ovaj sastav, koji podsjeća na ono što smo vidjeli na Euru, odraditi dobro zadaću, na klupi svoju priliku čeka zlatna generacija 1998.

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja svoje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Prva utakmica od tri najavljene u rujanskom ciklusu jest ona protiv Rusije u Moskvi. Dalića očekuje stari protivnik u novome ruhu. Karpin, relativno mlad izbornik, na klupi moćne ruske mašinerije najavljuje promjene, a livanjski će stručnjak na njih morati znati odgovoriti za dobro naše reprezentacije, ali i svoje osobno.

Naime, Dalićev otkaz prizivali su mnogi kritičari, osobito nakon podbačaja na Euru, ali je on i dalje dobio puno povjerenje HNS-a da nastavi svoj rad u kojemu nema više puno prostora za pogreške, a na moskovsko bablje ljeto, Dalić ide bez svoga glavnog vojnika, ozlijeđenog kapetana Luke Modrića. 

"Ne može njega zamijeniti jedan igrač, to nemamo. Njega mora zamijeniti momčad, a mi možemo i moramo uspjeti. Vjerujem u svoje dečke i stožer koji dobro poznaje ruske igrače i igru", govorio je danima prije utakmice hrvatski izbornik.

Za ovu je bitku, koja je na rasporedu od 20:45 na Novoj TV, Dalić ipak pripremio iskusan sastav s kojom kapi svježe krvi. 

Tako će pred Livakovića stati Juranović, Lovren, Gvardiol (iako je prvotno trebao Ćaleta-Car) i Barišić, a ispred njih će osigurači biti Brozović i Kovačić, dok će glavni kreatori igre biti Vlašić, Pašalić i Perišić koji bi trebali loptama ''hraniti'' Andreja Kramarića za kojega je Dalić ovoga puta odredio ulogu čiste špice nakon što nema ni Rebića, ni Petkovića, ni Budimira.

Ne uspije li ovaj sastav, koji podsjeća na ono što smo vidjeli na Euru, odraditi dobro zadaću, na klupi svoju priliku čeka zlatna generacija 1998. Oni koji će nositi Hrvatsku u sljedećim godinama. Moro, Sosa, Uremović... Svi željni, gladni, žedni publike, nogometa, kockastog dresa i borbe za svoje mjesto među najboljih jedanaest koje Hrvatska ima. 

U to ime: Sretno, vatreni! 

HRVATSKA: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Barišić - Brozović, Kovačić - Vlašić, Pašalić, Perišić - Kramarić. Izbornik: Zlatko Dalić (54)

RUSIJA: Maksimenko – Fernandes, Divejev, Džikija, Samošnikov - Zobnin, Fomin, Golovin - Mirančuk, Smolov, Bakajev. Izbornik: Valerij Karpin (52)

Komentara 14

BI
billynik
15:07 01.09.2021.

Dalić je trebao otići prije europskog prvenstva ali klimavci u Savezu koji su smijenili Šukera i doveli na čelo saveza političkog potrčka očito će čekati da upropasti i kvalifikacije za Katar a onda će Dalić biti kriv za sve.

FR
fraca
15:05 01.09.2021.

Dalić igra bez udarne špice (koje i trenutno nemamo), znaći u biti defenzivno. Za Petkovića i nije mi žao, a za Oršića jest.

ST
stefj
15:07 01.09.2021.

Eh da, opet neki igraju uloge koje im nikako ne odgovaraju. Bojim se da će biti loše... Gvardiol je premalo igrao stopera u važnim utakmicama, mogao bi biti sklon pogreškama, dok je Kramarić u samoj špici igrač manje. Tu bi možda bili bolji Škorić i Čolak... Greška je Dalića što nije pozvao Petkovića, u ovakvoj postavi dobro bi došao Petković umjesto Pašalića, no čini se da Dalić ima nešto protiv te ekipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije