Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O NAVIJAČIMA, ISELJENICIMA, SPORTU

Dalić: Ako je ovakva podrška u rukometu, zamislite kako će tek biti na nogometnom Euru

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Luka Stanzl/PIXSELL
18.01.2024.
u 12:51

Iseljenici su naša velika podrška. Gdje god da dođemo u svijet, uvijek ima Hrvata koji dođu, koji nas bodre, koji navijaju, koji stoje iza nas. Jedva čekaju da hrvatski sportaši dođu negdje u njihovu blizinu, u njihovo okruženje, da ih podrže. I ovim putem zahvaljujem se svima njima na velikoj podršci - kazao je Dalić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je u emisiji Globalna Hrvatska na HRT-u te pričao o mnogim temama, započevši o sportu kao hrvatskom brendu.

- Mislim da je sport jedan od najvećih brendova, ako ne i najveći hrvatske države, i da kroz sport možemo puno toga napraviti. Zadnje vrijeme nogomet se posebno istaknuo kao jedan važan brend i kroz njega zaista šaljemo lijepe poruke u svijet - rekao je Dalić, pa dodao:

- Te poruke dolaze od nas nogometaša i svih sportaša Hrvatske te zaista imaju važnu ulogu u promociji naše države. Mislim da je cijeli svijet preko nogometa i sporta upoznao Hrvatsku. Onaj tko nije znao za nju, sada je upoznao, posebno nakon zadnjih velikih uspjeha svih sportaša i nogometa na dva svjetska prvenstva.

Potom se Dalić dotaknuo i teme hrvatskih iseljenika te im zahvalio na svoj podršci koju je hrvatska nogometna reprezentacija imala u inozemstvu

- Pa, oni su naša velika podrška. Gdje god da dođemo u svijet, uvijek ima Hrvata koji dođu, koji nas bodre, koji navijaju, koji stoje iza nas. Jedva čekaju da hrvatski sportaši dođu negdje u njihovu blizinu, u njihovo okruženje, da ih podrže. I ovim putem zahvaljujem se svima njima na velikoj podršci - kazao je Dalić, pa potom istaknuo:

- Zadnji primjer je bio Rotterdam, gdje je bilo 35 tisuća Hrvata na utakmici reprezentacije Hrvatske izvan Hrvatske. To je zaista bila sjajna brojka i predivna atmosfera. I to je ono što oni žele vidjeti, Hrvatsku u svim mogućim sportovima diljem svijeta. Sada su aktualni vaterpolo i rukomet, dvorane su pune, tereni su puni naših ljudi. I zaista, naša iseljena Hrvatska živi s nama, navija za nas, podržava nas. Mi smo njima zaista velika, velika snaga i ono što dobivamo od njih je neopisivo.

Vezano uz aktualnosti, Dalić je pričao i o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji koja upravo sudjeluje na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Naravno, Njemačka će u lipnju i srpnju ugostiti i nogometno Europsko prvenstvu, na kojem će Hrvatska igrati u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

VEZANI ČLANCI:

- To je jedna uvertira, jedan dio kako će biti na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Sad je puno naših navijača tamo, možete zamisliti kako će biti u lipnju. Mislim da po nekakvim najavama u cijeloj Europi najveći broj Hrvata traži ulaznice. To je još jedan pokazatelj koliko mi volimo, cijenimo i respektiramo našu državu, reprezentaciju i narod. Bit će sjajno. Mislim da bi i 100 tisuća po utakmici bilo bi premalo koliko nas ima, koliko želimo biti tamo prisutni. Mnogi će ostati bez ulaznica, ali uvjeren sam da će biti oko stadiona i navijati za Hrvatsku - ponosno je ustvrdio izbornik 'vatrenih', pa zaključio:

- Fantastično je ono što se dogodi na dan utakmice u cijelome gradu u kojem Hrvatska igra. Kao navijač sam prije 10, 15, 20 godina bio u takvoj situaciji u svakom gradu gdje je Hrvatska igrala, to je nešto što se zaista zauvijek pamti. To je jedan prelijep doživljaj i tako će biti i u Njemačkoj.

Komentara 1

Avatar barba_barba
barba_barba
16:50 18.01.2024.

Iseljenici su naša velika kravamuzara i kasica prasica. Kad ih tribamo in tepamo a inače ih smatramo bauštelcima i čistačicama sa tri razreda osnovne. To da imaju diplome i doktorate iz Dojičlanda stečene ni po "babi ni po stričevima" mi urbani kozmopolitski progresivni liberali jednostavno ne priznajemo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije