Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretan što je Zdravkov brat

Da je Jurčić ispao od Aalborga, Mamić bi ga odmah smijenio

Zoran Mamić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
07.08.2014.
u 09:15

Sheriff, Austrija i tko sve ne, odlazili su uzdignutih ruku , a treneri - s otpusnim pismom.

Trebala je ovo biti priča o suparnicima Dinama u četvrtom pretkolu Lige prvaka. Već smo imali naslov u kojem stoji da je Dinamo nositelj i u tom pretkolu, da ga je sreća pomazila ispadanjem Celtica i praške Sparte. I trebala se dogoditi samo još jedna sitnica, Dinamo je trebao proći Aalborg u što je malo tko sumnjao nakon 1:0 pobjede plavih u Danskoj.

Smjene ne treba biti

No, ta sitnica je opet bila prevelika za maksimirsku momčad, baš kao što je to bila i bečka Austrija prošle godine. Samo, tada su plavi napravili korak više, bio je to već play-off Lige prvaka pa su porazom od Austrije završili u skupini Europske lige. Sad će se morati pomučiti u play-offu Europske lige da bi u njoj i igrali. U suprotnom, ova sezona već se u rujnu može proglasiti propalom, promašenom, debaklom. Iako su i ovako izgubljeni milijuni eura od Uefe, a ni 13 milijuna eura uloženih u posljednje vrijeme u ovu momčad nije donijelo rezultat.

E sad, vratimo se malo na Austriju. Nakon poraza u prvoj utakmici u Zagrebu ekspresno je smijenjen Krunoslav Jurčić, nije dobio priliku za popravak u Beču, na klupu je sjeo Zoran Mamić. No, sad se zacijelo smjena neće dogoditi. I ne treba se dogoditi, Zoran Mamić treba ostati trener i dalje. Iz nekoliko razloga. Jedan je - Dinamo treba trenera koji će dulje vrijeme raditi s momčadi. Kad tu priliku nije dobio Jurčić, kasnije ni Ivanković, onda neka radi Mamić. K tome, Dinamo je igrao dobro, bio je bolji, imao je 20 udaraca, niz velikih prilika, a to je ipak rezultat nekakve igre. No, da ne bude zabune, Zdravko Mamić nakon ovakvog bi poraza smijenio bilo kojeg drugog trenera, kao što je to činio i dosad, pokušao bi 'šok terapijom' probuditi momčad za tu zadnju rundu kvalifikacija za Europsku ligu, za to, ipak, utješno natjecanje. U koje će plavi opet krenuti s pričom kako idu skupljati bodove, kako će cilj biti prezimiti, bla-bla.

Sad ih nitko nije vrijeđao

U Dinamu moraju naučiti da trener i momčad trebaju dugo raditi zajedno. Kao što je to kod Aalborga. Nemaju pojedinačnu kvalitetu kao igrači Dinama, ali su momčad.

Da Mamić nije promijenio 15-ak trenera, možda bi i Dinamo imao momčad, s manje ulaganja u nju.

Moglo je ovo biti lijepo nogometno doba, sad ih nitko nije vrijeđao s tribina, možda bi se ljudi vratili na stadion da je bilo rezultata. No, maksimirsko prokletstvo traje, Sheriff, Austrija, i tko sve ne, odlazio je iz njega uzdignutih ruku. A iz Maksimira su uglavnom domaći treneri odlazili spuštene glave i otpusnim pismom.

>> Nisam se vidio sa Zdravkom, a Uprava će odlučiti o mojoj sudbini

>> Bi li Jurčić ili Ivanković preživjeli ovaj debakl na Maksimiru?

>> Šok na Maksimiru! Dinamo izgubio 0:2 od Aalborga i ispao iz LP-a!

Komentara 15

Avatar petrolio
petrolio
10:45 07.08.2014.

zorana mamića treba ostaviti da odigra dodatne kvalifikacije za EL pa ako prođe ostaviti ga da vodi dinamo u skupini. niti jedan klub ne može ostvariti iole ozbiljnije rezultate ako svakih godinu dana mijenja trenera. zoran mamić je do sada radio dobar posao, a ovo jučer nije bio problem loše igre momčadi- za što bi bio kriv trener, nego neshvatljive nepreciznosti igrača i neshvatljivo loših udaraca! sjetimo se npr. nedavnog gola ademija-bombe sa 30 m! ili gola čopa iz slobodnjaka u rašlje! ostaje misterij zašto jučer nije bilo niti jednog takvog udarca i kako su jučer sve ono promašili!? sjetimo se samo promašaja pjace koji je fulao zicer malo prije 2. gola aalborga! da je to dinamo zabio, utakmica bi bila gotova. hoću reći, ovaj puta nije trener kriv, već neshvatljivi promašaji igrača! mislim da s njima treba konstantno raditi dobar psiholog jer u tome je njihov najveći problem-imaju znanje, tehniku, volju, ali kad igraju protiv nekog EU protivnika kao da su stalno u grču i panici.

MA
mate45
17:11 07.08.2014.

Dok se Zdravko Mamić pita u Dinamu nikad neće igrati u ligi prvaka. To je prokletstvo jer on radi samo da napuni svoj džep a usput prodaje maglu da mu je Dinamo važniji od porodice. Svaki sportski klub postoji radi navijača, jedino Di9namo postoji radi Mamića.

LI
Lisabon
11:40 07.08.2014.

Mali podsjetnik na prosle kvalifikacije i odlazak Jurcica.U utakmici s Austrijom Bec,Dinamo je uputio 2 udarca u okvir gola,a pucao je 4 puta i nije imao NITI JEDNU JEDINU PRILIKU za gol i na kraju zasluzeno izgubio.A jucer je Dinamo pucqao 18 puta od toga 14 puta u okvir gola i imao 5-6 zicera koje nije pogodio.I to je isto??????????A protiv Sherifa (kad se ispalo na penale)Dinamo je odigrao uzasnu utakmicu (1-1).Zajec je nakon toga otpusten.Zaboravljate da je prije toga izgubio u Varazdinu,pa izgubio od Rijeke u Maksimiru pa onda ispao od Sherifa.Uglavnom igrao je UZASNO.A ovaj Dinamo igra dobro i napredak je ocit,a nekad ti fali i malo srece,nazalost kao Dinamu sinoc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije