Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamov trener

Cvitanović: S Mamićem sam razgovarao samo o budućnosti

Mario Cvitanović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
27.08.2017.
u 08:00

Kazne igračima nisu sad tema, gledam prema naprijed, ali klub će vjerojatno razmisliti i o tome, kaže Mario Cvitanović

Iako je počeo s pričom o današnjoj utakmici Dinama s Lokomotivom, trener plavih nije se na njoj zadržao dulje od pola minute, i sam znajući da to u ovom trenutku malo koga zanima nakon debakla Dinama u kvalifikacijama za Europsku ligu.

No plavi i Cvitanović moraju i taj posao odraditi koliko god se na papiru činio jednostavan, još jedna loša prezentacija ili nekakvim čudom izostanak pobjede donijeli bi nove potrese koje možda trener ne bi preživio na klupi nakon što je ipak ostao u sedlu poslije ispadanja od albanskog trećeplasiranog kluba Skenderbeua.

Zaslužili su kaznu

Kad se dogodi takav sramotni rezultat, onda se prvo prstom upire u trenera, ali u ovom slučaju možda to nije pravi izbor krivca, više su krivi igrači koji su u prvim poluvremenima igrali kao... hm, ne smijemo napisati tu riječ. Takav ulazak u utakmice je nedopustiv, sramotan i pokazao je da nemaju karaktera. To se najbolje vidi po izgubljenim duelima, po neforsiranim greškama...

I onda je trener kriv? Ili možda onaj koji je takve igrače doveo? Igrače od kojih trener traži napad od početka utakmice, a oni igraju kao da su u 90. minuti veteranske utakmice. I zaslužili su kaznu za takvu prezentaciju.

– To nije tema, teško mi je sad govoriti o tome. Gledam samo prema naprijed, ali će klub vjerojatno razmisliti o tome. Mi smo analizirali smo sve unutar svlačionice, ali o pojedincima prema van ne razgovaramo – kazao je Mario Cvitanović.

Pokušao je trener plavih objasniti što je govorio igračima u analizi, što od njih traži:

– Analizirali smo Skenderbeu kao svaku drugu utakmicu, ali kroz četiri stavke koje su meni najbitnije. To su stav, znanje, ponašanje i rezultat.

Ako ćemo o tim četirima stavkama, onda mu analiza i nije morala biti preduga i preopsežna, ali bila je jer svaka od tih stavki ima veliki broj čimbenika. No lako je zaključiti da u Albaniji nije dobio ni stav ni ponašanje, da je znanje upitno, pa onda nije ni rezultat mogao biti mnogo bolji.

Neuspjeh nije sporan

– Neupitno je da je ovo nakon 11 godina igranja u Europi neuspjeh. Radim na tome da sve četiri stavke koje sam spomenuo budu kakve bi trebale biti. Da smo ih ispunili u Albaniji, danas bismo bili u Europskoj ligi. I možete biti uvjereni, ako te stavke ne budu ispunjene ili ja budem osjećao da to nije ispunjeno kako svi želimo, neće biti potrebe za naklapanjima o trenerima, ja želim pošten i iskren odnos. Čast i ponos ispred svega – govorio je Cvitanović koji se čuo sa savjetnikom Zdravkom Mamićem.

– Sa savjetnikom sam razgovarao o budućnosti, složili smo se s time da treba gledati prema naprijed.

Kod Cvitanovića uvijek svi konkuriraju za utakmicu, svi su mu isti. No teško da je to baš tako, eto Ante Ćorić dvije utakmice zaredom, pa i s pravom, nije konkurirao za utakmice, ali Cvitanović neće reći da mu nije u prvom planu iako je sad bio malo otvoreniji.

– Ćorić konkurira kao i svaki drugi igrač unutar naše momčadi, a očekujem ga kada bude spreman. Mora biti na pravoj razini fizički, mentalno, taktički, tehnički, emocionalno... Njega gledam isto kao i svakog drugog igrača, nema nikakve razlike, Ante Ćorić je u programu naših treninga – kazao je Cvitanović.

Komentara 8

IL
ilijan
09:13 27.08.2017.

Cvitanoviću odlazi ili reci ko nije za Dinamo!

ST
stefj
12:09 27.08.2017.

Kazne igračima? Pa ako svaka utakmica krene krivo, ako je svako prvo poluvrijeme katastrofa, onda očito nešto ne štima s trenerom i strukom, a ne s igračima... Priprema i taktika ne valjaju, a ne igrači... Pa sjetite se npr. Vahida, on je od onog Crnogorca napravio kakvog-takvog napadača u mjesec dana, a u Dinamu ostali treneru uspjeli su uništiti Henriqueza koji je bio čudo kad je došao... U Dinamu u zadnjih 15-tak godina, samo je Vahid uspio izvuči puno iz igrača, onda Mamić nije bio loš, čak i onaj Soldo je uspio izvuči čuda iz poluigrača... Svi ostali samo uništavaju igrače, pokušavaju implementirati neke svoje ideje koje nitko ne razumije i ne može to odigrati... Dinamo treba trenera koji će znati valorizirati igrače, izvuči iz njih maksimum i prilagoditi igru onome što ima. Nije Dinamo Real, pa da može dovesti vrhunskog trenera koji kaže - trebaju mi takvi igrači za tu i tu poziciju, kupite ih... Čim trener prebacuje krivicu na igrače, to odmah znači da je nesposoban, nerealan i ne zna svoj posao...

BI
binki
08:14 27.08.2017.

Od zadnjih 10 trenera dinama samo je Vahid imao karakter. Ovo ostalo lopatom pa u Savu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije