Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD FAVORITA

Čudna NBA večer: U svim utakmicama pobijedile gostujuće momčadi

Reuters
21.01.2022.
u 08:14

Pelicansi, Sunsi i Pacersi učinili su ono za što im kladionice nisu davale previše izgleda.

U NBA ligi noća su odigrane tri utakmice, a u sve tri slavili su gosti. Najuzbudljivije bilo je na utakmici domaćih Golden State Warriorsa protiv Indiana Pacersa, koju su gosti dobili u produžetku sa 121:117.

Warriorsi su bili pred pobjedom kada je devet sekundi prije kraja zadnje četvrtine Stephen Curry s dva slobodna bacanja donio prednost 110:107. No, Justin Holiday šest sekundi prije kraja donosi izjednačenje, a u posljednjem napadu zadnje četvrtine igrač Warriorsia Juan Toscano-Anderson promašuje polaganje i utakmica je otišla u produžetak u kojem su domaći poveli sa pet poena razlike, ali je Indiana napravila preokret i na kraju slavila sa 121:117.

U redovima Indiane sedmorica košarkaša su imali dvoznamenkasti učinak u koševima, a predvodio ih je Chris Duarte s 27 poena. Justin Holiday dodao je 16, Isaiah Jackson 15, a Jeremy Lamb 14 koševa.

Stephen Curry predvodio je Warriorse s 39 poena i 8 asistencija. Kevon Looney ubacio je 13, a Klay Thompson 12 koševa, ali je promašio svih sedam pokušaja za tricu. 

Košarkaši Phoenix Sunsa dobili su petu utakmicu u nizu u gostima, ovaj puta su svladali Dallas Maverickse sa 109:101. Dallas je u zadnju četvrtinu ušao sa osam koševa prednosti, ali zadnju dionicu Phoenix je dobio s 35:19.   

Phoenix je predvodio Devin Booker s 28 poena i 6 asistencija, a Chris Paul je upisao 20 poena i 11 dodavanja. 

Dallas je ovo tek drugi poraz u zadnjih 12 susreta, a po običaju najbolji u redovima Mavericksa bio je Slovenac Luka Dončić s 28 koševa te po 8 skokova i asistencija. Jalen Brunson dodao je 19 poena, a Kristaps Porzingis 18 koševa i 11 skokova. 

New Orleans Pelicansi su u gostima dobili New York Knickse 102:91 u utakmici u kojoj su stalno bili u vodstvu, a prelomili su je u trećoj četvrtini koju su završili sa 24 koša prednosti. Šestorica igrača Pelicansa imali su dvoznamekasti učinak u koševima, a istaknuo se centar Jonas Valanciunas sa 18 poena i 10 skokova. Josh Hart dodao je 17, a Brandon Ingram i Devonte' Graham po 15 koševa. 

Kod Knicksa prvo ime utakmice bio je Mitchell Robinson sa 17 koševa i 15 skokova, a 17 poena zabio je RJ Barrett.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije