Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLIVANJE

Čudesni Peaty nastavio svoju dominaciju na 100 metara! Titmus ponovno pobijedila Ledecky na 400 metara slobodno

Swimming - Men's 100m Breaststroke - Final
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/7
26.07.2021.
u 08:34

Osim dva olimpijska zlata u ovoj disciplini, Peaty je i trostruki svjetski prvak te svjetski rekorder.

Britanac Adam Peaty je nastavio svoju dominaciju na 100 metara prsno, dok je Australka Ariane Titmus na drugom velikom natjecanju zaredom pobijedila Amerikanku Katie Ledecky na 400 metara slobodno.

U utrci plivačica na 100 metara leptir slavila je Kanađanka Margaret MacNeil, dok je u štafetnoj utrci na 4x100 metara slobodno najbolja bila reprezentacija SAD-a.

Peaty je obranio zlato iz Rija na 100m prsno s rezultatom 57.37 sekundi te tako bio 63 stotinke brži od srebrnog Nizozemca Arna Kamminge, a 96 stotinki od brončaog Talijana Nicola Martinenghija.

Osim dva olimpijska zlata u ovoj disciplini, Peaty je i trostruki svjetski prvak te svjetski rekorder.

Nakon što je prije dvije godine postala svjetska prvakinja na 400m slobodno svladavši , 20-godišnja Titmus je svladala peterostruku olimpijsku pobjednicu i braniteljicu naslova iz Rija, 24-godišnju Ledecky i na Olimpijskim igrama. Na pola utrke Ledecky je imala 66 stotinki prednosti, no Titmus se uoči posljednjih 100 metara približila na 16 stotinki zaostatka, a onda nezadrživim finišom stigla i do zlata s vremenom 3:56.69 minuta, što je za samo 23 stotinke slabije od svjetskog rekorda Ledecky postavljenog u Rio de Janeiru. Ledecky je osvojila srebro sa 3:57.36, dok je do bronce stigla Kineskinja Bingjie Li s azijskim rekordom od 4:01.08.

"Nakon utrke sam zahvalila Katie, jer da nije bilo nje ja ne bih bila ovdje. Ona je postavila nevjerojatan standard. Tijekom utrke sam pokušavala ostati što smirenija i ne vjerujem da sam uspjela", rekla je Titmus nakon utrke.

Margaret MacNeil (21) je naslovu svjetske prvakinje na 100m leptir pridodala i olimpijski. Ona je u finalu postavila novi rekord Sjeverne Amerike sa 55.59 sekundi, samo 11 stotinki slabijim vremenom od svjetskog rekorda Šveđanke Sarah Sjostroem iz Rio de Janeira. Srebro je sa sano pet stotinki zaostatak osvojila Kineskinja Yufei Zhang, dok je broncu osvojila Australka Emma McKeon sa 55.72 što je novi rekord Oceanije. Braniteljica naslova Sjostroem u cilj je stigla sedma sa 56.91.

Američka mušta štafeta na 4x100 metara obranila je naslov iz Rija, a u finalu su do rezultata 3:08.97 stigli u sastavu Caleb Dressel, Blake Pieroni, Bowen Becker i Zach Apple. Srebro su sa 1.14 sekundi zaostatka osvojili Talijani Alessandro Miressi, Thomas Ceccon, Lorenzo Zazzeri i Manuel Frigo, a broncu Australci Matthew Temple, Zac Incerti, Alexander Graham i Kyle Chalmers koji su za srevbrnim Talijanima zaostali 11 stotinki.

>> Pogledajte TOP 10 zanimljivosti s Olimpijskih igara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije