Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči najteže borbe u UFC-u

Cro Cop: Ponudu za Mira baš nitko ne bi odbio

\'19.09.2010., Pleso, Zagreb -   Odlazak Mirka Filipovica na borbu  u Ameriku protiv u UFC kategoriji protiv Frank Mira Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL\'
Zeljko Lukunic/PIXSELL
19.09.2010.
u 16:28

- To mi je jubilarna 70. borba u karijeri, računao sam, 37. u MMA-u i 33. po K1 pravilima. Bogami, skupilo se mnogo.

Mirka Filipovića već smo vidjeli s tamnim naočalama koje skrivaju "šunkicu", kako voli reći, s ogrebotinama po licu i usnicama, ali tek nakon izlaska iz ringa. Ovoga puta imao je peh da takav odlazi na borbu, i to najtežu u UFC karijeri, s bivšim prvakom Frankom Mirom.

Odbio otkazati borbu

– Ozljede su sastavni dio ovog sporta, ali baš u ovoj mjeri, da sam zadnji dan, na kraju zadnje runde posljednjeg sparinga, gotovo ostao bez oka, e, to je stvarno peh. Vjerujem da će na kraju sve biti u redu, da neće biti posljedica. Morat ću to pregristi, preuzeti rizik i odraditi borbu. Nisam se sam ozlijedio, niti sam to učinio namjerno – pričao je Mirko "čekirajući" kartu za Indianapolis, gdje u subotu navečer nastupa u glavnoj borbi priredbe UFC 119.

– Najteži dio zapravo je odbrojavanje dana i sati do borbe. Bude gnjavaže i s novinarima, vaganjima, presicama. Iritira me to, ali ne mogu izbjeći, takva su pravila igre. Onaj trenutak kad uđem u ring, tada je najlakše – opisuje Mirko.

Zbog desnog oka koje je stradalo Cro Copu su predlagali čak i da otkaže meč.

– To nije dolazilo u obzir ni pod koju cijenu. Nisam ih mogao odbiti, ne zbog izdašne financijske ponude, koja u svakom slučaju pokriva svaki rizik, već zbog poštovanja prema organizaciji u kojoj sam osigurao egzistenciju sebi i obitelji. Zaradio sam, dakako, svaki taj dolar, ali razočarao bih ih. Dakako, radim uslugu UFC-u jer uskačem u zadnjem trenutku, što inače ne bih napravio doslovno ni mrtav. Usred ljeta prekinuo sam godišnji odmor, a u tako kratkom vremenu, praktično nepunih pet tjedana prije borbe, prihvatiti ponudu – to je u ovom sportu doista posljednja sekunda – veli Filipović.

Izdašna ponuda

Navodno će za ulazak u kavez naš borac dobiti pola milijuna dolara, i to bez eventualnog bonusa za pobjedu. Točan iznos zadržao je za sebe.

– Bit ću pošten, u financijskom smislu dobio sam ponudu koja se ne odbija. Vjerujte mi da nitko, bez obzira na stanje u kojem se nalazi, ne bi rekao ne. Pogotovo ja, koji imam 70 borbi iza sebe i mogu odraditi neke stvari na rutinu. Mogla bi mi nedostajati kondicija ako borba uđe u treću rundu, tu bih mogao biti hendikepiran, ali to je život i sport, nikad ništa nije idealno. Na kraju, punoljetan sam, preuzeo sam rizik i odgovornost.

Ključne riječi

Komentara 4

LO
loza
17:23 19.09.2010.

moguće je da ćemo vidjeti neviđenog MIrka u borbi. Postoji jedna stvar u sportu, neznam dali je tako kod MMA, igrač koji je svjež je u prednosti nad igračem koji je u punom pogonu. Igrač koji je u punom pogonu može na određenoj razini funkcionirati duže vrijeme, dok svjež može za vrijeme nastupa pokazati bolje performanse. E sad dali to vrijedi samo za sportove u kojem su nastupi na tjednoj razini ili je to općenito, vidjet ćemo.

OB
-obrisani-
17:36 19.09.2010.

Poštujem Cro Copa kao borca (kao čovijeka ne),ali cinjenica je da nikada nije pobijedio pravog borca (Emilijanenko, Minotaur, Ernesto Hoost ) a i sa nižerangiranim borcima je bježao po ringu (sramota protiv Overeema, Gonzage, Konga itd ) Najbolje mu jee da se aktivira u svom SDPu i pridruži PARTIJI I DRUGOVIMA !

DI
dr-ivek
20:46 19.09.2010.

Činjenica je da se Mirko ne bori već jedno duže vrijeme da pobijedi, nego da zaradi. Sama ova njegova izjava da bi mu moglo nedostajati kondicije ako borba uđe u treću rundu i da borci poput njega neke stvari mogu odraditi rutinski, puno govore. Jasno je kao dan da svoje zdravlje riskira zbog obitelji, dakle da zaradi još koliko može dok se potpuno ne povuče, ali bi svejedno trebao znati kada treba stati. Oštećenje mozga je vrlo vjerovatno u tom sportu a najveće posljedice će osjećati kad ostari. I sad kad gledam njegove intervjue vidim da mu desna ruka neobjašnjivo trza sama od sebe. Bilo bi šteta da se uništi zbog šake dolara. Navijat ću za svoga slavonca kao i uvjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije