Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MIAMI

Ćorić stigao do Kyrgiosa, možemo očekivati spektakl - teniski i svaki drugi

Borna Ćorić
Foto: Pixsell/Reuters
26.03.2019.
u 08:12

Kontroverzni Australac je i u posljednjem dvoboju s Lajovićem imao svoj šou. Bio je raspoložen pa je zabavljao publiku i ponekim teniskim trikovima: udarcem između nogu, servisom ispod ruke, salutiranjem loptici prije smeša i slično

Iako uz prilično problema te uz izgubljeni prvi set, Borna Ćorić ušao je u osminu finala Masters 1000 teniskog turnira u Miamiju.

Nakon teške pobjede nad Španjolcem Carballesom, naš mladi tenisač tek se nešto manje mučio protiv neugodnog Francuza Jeremyja Chardyja, pobijedivši ga na kraju, nakon dva sata i 36 minuta igre, sa 6:7 (2), 6:2, 6:3.

>> Pogledajte razgovor s Bornom Ćorićem na Večernji TV-u

Obojica tenisača pogodila su po 12 asova, ali je Borna ipak bio nešto uspješniji na servisu: kako prvom (74 posto osvojenih poena, prema Chardyjevih 69 posto), tako i drugom (57 prema 48 posto). Tako je hrvatski tenisač Francuzu oduzeo servis četiri puta, a svoj je izgubio samo jednom.

Salutirao loptivi na smešu

Bio je to peti međusobni dvoboj ove dvojice tenisača i treća Ćorićeva pobjeda s kojom je osigurao 91.205 USD i osvojio 90 ATP bodova, polovicu iznosa koji je “branio” budući da je lani stigao do četvrtfinala (poraz od Zvereva).

Ove godine Borna ima jednako težeg, ako ne i puno težeg, suparnika već u osmini finala. Bit će to Australac Nick Kyrgios, godinu dana stariji od našeg igrača (23-22), o kojemu često pišemo i kad nije samo tenis u pitanju.

Australac grčko-malezijskih korijena ove godine u Miamiju igra fantastično, jasno se vidi da vrijedi puno više od 33. pozicije na ATP listi koju trenutačno zauzima. Kyrgios je u trećem kolu nadjačao Srbina Dušana Lajovića sa 6:3, 6:1 i tako bez izgubljenog seta stigao do Borne s kojim ima učinak 2-1 u pobjedama.

Australac je do pobjede dolazio u Estorilu 2016. (zemlja, četvrtfinale) i u Cincinnatiju 2018. (beton, šesnaestina finala), dok je Ćorić jedinu pobjedu postigao također u Cincinnatiju (i također u šesnaestini finala), ali 2016. godine.

Borna Ćorić
1/3

Što se tenisa tiče, očekuje nas zanimljiv meč dvojice mladih igrača koji, po općim ocjenama, predstavljaju budućnost svjetskog tenisa, ali kako Kyrgios “igra” i bez loptice, možemo očekivati sveobuhvatniji spektakl.

Kontroverzni Australac je i u posljednjem dvoboju s Lajovićem imao svoj šou. Bio je raspoložen pa je zabavljao publiku i ponekim teniskim trikovima: udarcem između nogu, servisom ispod ruke, salutiranjem loptici prije smeša i slično.

Publika je uglavnom bila oduševljena tim njegovim potezima, ali našao se i jedan gledatelj kojemu se to “cirkusiranje” nije svidjelo. U završnici prvog seta rekao je to glasno Kyrgiosu komentirajući njegovu frizuru. Australčevu reakciju nije trebalo dugo čekati:

– Što je? Zašto me gledaš ako me ne voliš? Dobio si besplatnu kartu ili zato što nemaš pametnijeg posla u nedjelju navečer?

Redari su muškarca izveli sa stadiona, što je Kyrgios popratio smijehom i pljeskom. A na svoju stranu je dobio i kompletno gledalište (e, to mu se ne događa tako često) koje je pljeskom pozdravilo izvođenje izgrednika.

>> Pogledajte poen Ćorića i Đokovića o kojem se dugo pričalo

A veselo je bilo i u dvoboju između Amerikanca Reillyja Opelke, visokog 211 centimetara, i Argentinca Diega Schwartzmana, visokog 170 centimetara. U jednom trenutku u prvom setu Amerikanac se požalio sucu da mu smeta odsjaj od prozora sa susjedne zgrade, na što je sudac, na iznenađenje mnogih, odobrio 10-minutnu stanku. To se, naravno, nije svidjelo Argentincu koji je protestirao:

Golijat pobijedio Davida

– Nevjerojatno, ovo još nisam doživio. Je li moguće da se takvo što događa? Je li to neko novo pravilo da se meč prekine kad igraču nešto smeta? – svađao se Argentinac s francuskim sucem Cedricom Mourierom, a obratio se i Opelki:

– Zar sam ja kriv što si ti tako visok?

No pomoći nije bilo, na kraju je u ovoj priči – za razliku od one biblijske – Golijat pobijedio Davida sa 6:4, 3:6, 6:4.

Rezultati parova, muški, 1. kolo: Dodig/Roger-Vasselin (Hrv/Fra) – F. Lopez/M. Lopez (Špa) 7:6 (5), 6:0; 2. kolo: Bopanna/Šapovalov (Ind/Kan) – Granollers/Mektić (Špa/Hrv) 6:1, 6:2; ženske, 2. kolo: Jurak/Olaru (Hrv/Rum) – Arruabarrena/Watson (Špa/VBr) 7:5, 6:3.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije