Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stručnjaci analiziraju:

'Kovač je trebao ubaciti Pjacu, a ne Rebića. Njih dvojica ne mogu u istu rečenicu'

Ante Rebić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
14.06.2015.
u 09:44

Umjesto Olića trebao je ući Anas Sharbini, smatra Ćiro Blažević.

Iz Varaždina se javio bivši iranski izbornik i Ćirin pomoćnik iz 'brončanoga doba' Branko Ivanković. Umjesto komentara utakmice stigla je ljubazna – odbijenica.

– Oprostite, ali ako bih se upuštao u analizu utakmice, morao bih biti dosta kritičan prema igri naše reprezentacije, a to ne želim – kazao nam je Branko Ivanković.

Okrenuli smo broj Ćire Blaževića – je li reprezentacija zaista zaslužila kritike?

– Ne, ja ne bih bio previše kritičan. Osjetilo se u našoj igri da nam i te kako nedostaje Modrić, a mi ipak nismo Italija, s takvom kvantitetom igrača da bismo mogli nadomjestiti tako važnoga čovjeka. Možemo biti zadovoljni nakon ove utakmice; ostali smo neporaženi i zadržali prvo mjesto u skupini. A u igri smo imali lijepih trenutaka – pomirljiv je trener svih trenera prema izvedbi vatrenih.

Kaže da su Talijani bili u posve drugačijem izdanju nego na San Siru u studenome prošle godine.

– Oni su nakon te utakmice bili upozoreni na našu snagu i stoga su danas bili mnogo kvalitetniji. Reći da smo ih u takvom izdanju trebali pobijediti bilo bi pretenciozno, čak prepotentno. Naša je igra u prvom dijelu bila savršena, dominantna i uvjerljiva i žao mi je što smo se nakon vodstva 1:0 instinktivno povukli i dopustili Talijanima da se razmašu. Žao mi je zbog Mandžukića jer je on bio nesretna figura ove utakmice. Takve abnormalnosti izazivaju šok u momčadi i zato podvlačim da nemamo razloga biti nezadovoljni – ističe Ćiro.

Potezi izbornika Kovača?

– Ako smijem sugerirati, čini mi se da bi iskusniji Sharbini bio bolje rješenje od Rebića nakon Olićeva izlaska. No dopuštam da izbornik ima bolji uvid u stanje svojih igrača od mene – zaključio je Blažević.

I Tomislav Ivković složio se da Rebić nije bio najsretnije rješenje.

– Ja znam da Olić mora igrati od početka, ali kada već izlazi, najlogičnije mi je da ga zamijeni najbolji igrač hrvatske lige Marko Pjaca. On i Rebić u ovom trenutku ne mogu stati u istu rečenicu, na žalost zbog problema s kojima je Rebić suočen u svom klubu. Nakon što Pjaca nije dobio šansu u ovoj utakmici, dođe mi da se zapitam – kužim li ja uopće više nogomet – kazao je Ivković.

>> Svastiku su namjeravali staviti na centru, ali nešto je počinitelje omelo

>> Bila je ovo podmukla diverzija, izravni pucanj i u HNS i u reprezentaciju

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije