Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALOSPJEVI KOVAČU

Ćiro: Nitko nikada nije tako doma posramio Italiju kao Hrvati

Hrvatska - Italija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
17.11.2014.
u 18:39

– Prava je šteta što je došlo do te nesretne "rupture" u drugom poluvremenu koja je prekinula našu dominaciju na travnjaku i ne mogu se oteti dojmu da su naši igrači, posramljeni onim što su učinili naši navijači, nastavak utakmice odigrali pod ručnom kočnicom – kaže Ćiro

Bivši izbornik Miroslav Blažević, koji je često znao kritizirati Niku Kovača, sinoć je šefu nacionalne momčadi dijelio samo superlative.

– Ne znam je li ijedna momčad toliko posramila četverostruke svjetske prvake na njihovu terenu kao što je to učinila hrvatska reprezentacija! – oduševljeno je govorio Ćiro i dodao:

– Prava je šteta što je došlo do te nesretne "rupture" u drugom poluvremenu, koja je prekinula našu dominaciju na travnjaku i ne mogu se oteti dojmu da su naši igrači, posramljeni onim što su učinili naši navijači, nastavak utakmice odigrali pod ručnom kočnicom.

Izbornik Niko Kovač položio je ispit na najtežemu gostovanju?

– Možemo biti ponosni na sve što je demonstrirala naša reprezentacija, a demonstrirala je – velesilu. Bila je to naša stopostotna dominacija, oduševljen sam svime što je naša momčad pokazala, a ono što se dogodilo na tribinama očito je obračun s Nogometnim savezom. Nakon ovakvih scena, svi se zajedno moramo preispitati – dodao je Blažević.

Najbolji pojedinci?

– Osim jedne pogreške Ćorluke, stoperi su bili besprijekorni, dok  Mandžukić i Olić možda nisu bili na razini koju bismo od njih očekivali. No, da je Modrić ostao u igri, lako bismo pobijedili. Kramarić prekasno ušao? Ne, nemamo pravo išta prigovoriti izborniku, naprotiv, možemo mu samo čestitati – zaključio je Blažević.

Još jedan bivši izbornik, Otto Barić, uglavnom se složio s kolegom. No, on žali što se Hrvatska iz Milana nije vratila sa tri boda.

– Bili smo dobri, mnogo bolji od Talijana, vrlo organizirani, dulje smo držali loptu, što po meni i ne mora biti presudno. Obavili smo vrlo dobar posao premda je moj dojam da smo mogli i više – kazao je Barić i pojasnio svoju ideju:

– Volio bih da imamo još 3-4 igrača poput Perišića, dakle, igrača s inicijativom. Mi smo ovdje igrali na nulu, a da smo imali više takvih, mogli smo uzeti sva tri boda. Na primjer, volio bih da Pranjić, umjesto što dodaje prvome do sebe, 5-6 puta pokaže inicijativu i pokuša probiti stranu kao što je to nekada činio Jarni.

Kovačeva koncepcija je pogođena?

– Kad me već pitate, radije bih izveo onu postavu koja je zabila šest komada u Osijeku, dakle, s Kramarićem od početka – zaključio je Barić.

>> Bilić: Ponosan sam na kockaste, šteta što nismo još više riskirali

>> Italija je bila na konopcima! Je li Kovač trebao 'jurnuti' po pobjedu na San Siru?

>> Evo kako su nas Ćorluka i Mandžukić spasili od trajnog prekida!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije