Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP PEKING

Čilić za finale protiv Rafaela Nadala

Marin Čilić
Reuters
09.10.2009.
u 07:50

Marin Čilić nastavlja s odličnim predstavama u Pekingu. U četvrtfinalu kineskog turnira sa 6:4, 6:4 svladao je Nikolaja Davidenka i plasirao se u četvrtfinale, gdje je dočekao Rafaela Nadala.

Servis u ovom meču nije bio "svetinja", no Čilić ga je ipak nešto čvršće držao u svom posjedu. Ukupno je četiri puta napravio break, odnosno dva puta više nego je to uspjelo njegovu suparniku.

Iako je imao čak 72 posto ubačaja prvog servisa, Davidenko je imao dosta problema na svoj početni udarac, pa je tako ukupno izgubio čak 23 poena, čime se često otvarala prilika za Čilića u meču.

U prvom setu dobro vraćanje prvog servisa donijelo je Čiliću četiri break prilike, a osvajanje osam od 18 poena na prvi servis četvrtog nositelja i dvije osvojene servis igre za 6:4.

Nastavak je donio lošu igru Davidenka na svoj drugi servis. Rus je osvojio tek dva poena, ako nije ubacio prvi početni udarac i Marin je s obje iskorištene break lopte otišao zasluženo u polufinale.

Bila je to treća pobjeda hrvatskog tenisača protiv Davidenka, za kojeg je postao prava enigma jer je slavio u prva dva međusobna susreta.

Podsjetimo da je Čilić dobio pozivnicu za turnir u Pekingu, a ovim nastavlja put prema trećem osvojenom turniru u godini. Za finale, Čilića čeka borba protiv povratnika Rafaela Nadala, koji je protiv Marata Safina samo trebao čekati na grešku i dalje psihički labilnog Rusa i slaviti na kraju sa 6:3, 6:1.

Nakon što je u prvom setu došao do prednosti već u drugom gemu, u drugom setu je Safin "puknuo" u trećem gemu. Sve dotad bio je poprilično izjednačen meč, u kojem je Španjolac bio koncentriraniji i znao se izvući iz neugodnih situacija.

Komentara 2

CR
Cristalina
08:24 09.10.2009.

Bravo, Marine! Tvoja pobjeda mi je uljepšala dan. Samo naprijed. :-)

MA
marko53
16:21 09.10.2009.

Da je barem 11 Marina u nogometnoj reprezentaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije